Hlavní obsah

Mourinho: Kdyby to bylo na mně, Petr by zůstal i proti své vůli

Na trenérovi Chelsea to ale není. Hlavní slovo ve věci odchodu Petra Čecha bude mít podle něj majitel klubu Roman Abramovič a vedení anglického mistra. Portugalský kouč Mourinho chce českého brankáře, který na začátku sezóny po 10 letech přišel o pozici jedničky Blues, v klubu udržet i kvůli jeho příspěvku k ligovému titulu. Čech má v Chelsea smlouvu i na příští rok.

Foto: John Sibley, Reuters

Mourinho by si nejradši brankáře Čecha nechal.

Článek

„Kdyby to bylo na mně, kdybych já rozhodoval, tak by Petr zůstal. Udržel bych ho i proti jeho vůli," řekl José Mourinho britským novinářům. „Podle mě je klub důležitější než hráči a potřebuje dva kvalitní brankáře, jak ukázala tahle sezóna. Nebýt Petra, myslím, že bychom titul nezískali, protože odchytal v Premier League šest důležitých zápasů. Bez těch bodů bychom mistry nebyli," prohlásil trenér, který na Čecha vsázel při svém prvním angažmá v Chelsea v letech 2004 až 2007, ale od loňského léta stanovil jedničkou Belgičana Thibauta Courtoise.

Dvaatřicetiletý Čech v tomto ročníku Premier League udržel pětkrát čisté konto a inkasoval pouze jednou v jediném utkání. V dalších soutěžích přidal devět startů a s malým vytížením nebyl spokojen.

Nechce ho jinde v Anglii

„Prioritou pro mě je, aby Petr zůstal. Když to nepůjde a odejde, tak do ciziny. Nechci, aby chytal za jiný anglický klub," řekl Mourinho. Čech, který v předstihu získal s Chelsea již čtvrtý anglický titul, by podle spekulací médií mohl zamířit do Arsenalu či Liverpoolu. Zájem o něj má prý také Paris St. Germain.

„Pro náš klub znamená hrozně moc, spoustu toho v tomhle klubu dokázal a myslím, že si zaslouží cokoli. Ale já jsem jenom trenér. Je tu taky pan Abramovič a vedení. Pokud se klub rozhodne jinak než já, vezmu to," uvedl Mourinho, který letos s Chelsea vyhrál i Ligový pohár, v němž Čech odchytal vítězné finále proti Tottenhamu.

Reklama

Související témata: