Hlavní obsah

Hull - Burnley 0:1Fotbalistům Burnley nepomohla ani výhra a sestupují

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Burnley sice zvítězili v 36. kole anglické ligy v Hullu 1:0, ale výsledky dalších zápasů z nich udělaly první sestupující tým. Tři body po gólu Ingse byly domácím málo, protože zvítězily i Leicester, Aston Villa a Sunderland a bodoval i Newcastle.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Zklamaný trenér Burnley Sean Dyche

Článek

Burnely se ani podruhé v historii Premier League neudrželo v nejvyšší soutěži dvě sezóny, v neděli se k němu mohou přidat Queens Park Rangers, pokud nevyhrají nad Manchesterem City.

Dobře na tom není ani Hull, protože spadl na sestupovou pozici a ztrácí dva body na sedmnáctý Newcastle, který doma remizoval s West Bromwichem 1:1 a bodoval poprvé po osmi prohrách.

Leicester chytil nevídanou formu, díky brankám Mahreze porazil silný Southampton 2:0 a po šesté výhře z posledních sedmi zápasů má nyní náskok tři body na záchranu. Před dvěma měsíci, než jejich série začala, byli svěřenci Nigela Pearsona poslední a od sedmnáctého místa je dělilo sedm bodů.

Jen krok od záchrany je také Aston Villa, která zásluhou trefy Cleverleyho porazila West Ham a na sestup má náskok dokonce čtyři body.

Důležitou výhru 2:0 na hřišti Evertonu si připsal Sunderland a opustil sestupovou pozici. V Goodison Parku přitom hosté rozhodně nebyli lepším týmem. Do překvapivého vedení se dostali po Grahamově pohotové teči. Sunderlandu poté pomohla i tyč po střele McCarthyho a také pořádná porce štěstí při druhém gólu Defoea. Ten byl poslední, kdo tečoval střelu Johnsona, a pojistil Black Cats druhou výhru za sebou.

Krok k zajištění čtvrtého místa udělali fotbalisté Manchesteru United, kteří vyhráli na horké půdě Crystalu Palace. Svěřenci Louise van Gaala vedli po brance Juana Maty z pokutového kopu. Po přestávce je sice o vedení připravil povedeným přímým kopem Puncheon, ale nakonec hlavou rozhodl Fellaini. Belgický reprezentant v roce 2015 zaznamenal čtyři ligové branky, nikdo z jeho spoluhráčů nemá více.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Everton - Sunderland 0:2 (54. Graham, 85. Defoe)
Aston Villa - West Ham United 1:0 (31. Cleverley)
Hull - Burnley 0:1 (62. Ings)
Leicester - Southampton 2:0 (7. a 19. Mahrez)
Newcastle - West Bromwich 1:1 (41. Pérez - 32. Anichebe)
Stoke - Tottenham 3:0 (21. Adam, 32. N'Zonzi, 86. Diouf)
Crystal Palace - Manchester United 1:2 (57. Puncheon - 20. Mata z pen., 78. Fellaini).

Reklama

Související témata: