Hlavní obsah

Manchester City - QPR 6:0Tým QPR sestoupil po prohře se Citizens, Čech nebyl při remíze s Liverpoolem ani na lavičce

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City i díky hattricku Sergia Agüera deklasovali Queens Park Rangers 6:0 a odsoudili je k sestupu z anglické ligy. Argentinský útočník dal v této sezoně už 25 branek, s nimiž vládne tabulce střelců. Loňští šampioni zvítězili počtvrté za sebou a mají na druhém místě náskok tří bodů na Arsenal, který má ale dva zápasy k dobru. Chelsea remizovala s Liverpoolem 1:1, gólman londýnského klubu Petr Čech nebyl ani na lavičce.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Útočník Manchesteru City Sergio Agüero střílí gól brankáři Queens Park Rangers Robertu Greenovi.

Článek

Manchesteru City se povedl start utkání, už ve čtvrté minutě otevřel skóre Agüero, když s míčem proběhl obranou hostů a pohotově překonal vybíhajícího brankáře Greena. V 32. minutě navýšil náskok z povedeného přímého kopu Kolarov.

Hosté výjimečně zahrozili o několik minut později, Fer však trefil břevno a Zamorovu dorážku zneškodnil gólman Hart. Po přestávce znovu úřadoval Agüero. Nejprve zužitkoval rychlý protiútok a následně proměnil penaltu. Další branky přidali Milner a Silva. Queens Park vydržel v nejvyšší soutěži stejně jako Burnley pouze jednu sezonu.

Chelsea, která si v minulém kole zajistila titul, se do vedení proti Liverpoolu dostala už v šesté minutě, když se po Fábregasově rohovém kopu hlavou prosadil kapitán Terry. Španělský záložník si připsal už 18. asistenci v sezoně.

Pozadu nezůstal ani kapitán na druhé straně, Gerrard se na konci poločasu trefil také hlavou a vyrovnal. Skóre už se nezměnilo, Chelsea neprohrála v 16. ligovém zápase za sebou.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Manchester City - QPR 6:0 (4., 50. a 65. z pen. Agüero, 32. Kolarov, 70. Milner, 87. Silva)
Chelsea - Liverpool 1:1 (6. Terry - 44. Gerrard)

Reklama

Související témata: