Hlavní obsah

Besiktas se znovu zajímá o Čecha. Ve hře je ale i Arsenal, píší v Anglii

Londýn

O působišti reprezentačního gólmana Petra Čecha pro příští fotbalovou sezónu stále není jasno. K sérii spekulací o jeho budoucím angažmá se nyní přidala informace o zájmu Besiktasu Istanbul, kterou rozvířila turecká média. Besiktas projevil o Čecha zájem již loni v listopadu, brankář však nejspíš upřednostňuje jiné nabídky. Touží po něm třeba londýnský Arsenal, v tomto případě by však musel majitel Chelsea Romam Abramovič učinit velkou výjimku - Blues své velké anglické konkurenty zásadně neposilují...

Foto: Profimedia.cz

Kam v létě zamíří? Petr Čech nemá o nabídky nouzi.

Článek

Čech letos pomohl Chelsea ke čtvrtému mistrovskému titulu, ale s největší pravděpodobností pro něj oslavy triumfu znamenají loučení se Stamford Bridge, kde hájil bránu Blues deset sezón. Nyní ale většinu strávil na lavičce a logicky touží po jiném angažmá.

Turecký list Fanatik přinesl zaručenou informaci, že Čech jedná s Besiktasem, opírá se prý o potvrzení brankářova agenta Viktora Koláře. Trochu podezřelé vzhledem k tomu, že Kolář se zatím pro nikoho jiného tak konkrétně nevyjádřil... A tureckou stopu agentura Sport Invest nehodlá vůbec komentovat.

„Petr má ve stávajícím klubu stále platnou smlouvu, která vyprší až za rok, a na tom se nic nemění," avizuje Kolář ve svém stanovisku k Čechově situaci pro Sport.cz. "Mohu však potvrdit, že máme povolení od Chelsea jednat s případnými zájemci a Petr potvrdil svůj zájem pravidelně chytat ve špičkovém klubu. S tímto zadáním nyní pracujeme. Jinak ale v dalším angažmá Petra Čecha žádný posun nenastal. Přestupní termín navíc začíná až 1. července," poukazuje brankářův agent.

V Besiktasi už působí jiný český reprezentant Tomáš Sivok, jemuž však v klubu končí smlouva a vedení mu ji nejspíš neprodlouží.

Rozhodne Abramovič?

Kouč Chelsea Jose Mourinho se nechal slyšet, že by byl rád, aby dlouholetá opora branky Blues smlouvu ještě na rok dodržela.

„Pro náš klub znamená hrozně moc, spoustu toho tady dokázal. Ale já jsem jenom trenér. Je tu taky pan Abramovič a vedení. Pokud se klub rozhodne jinak než já, vezmu to," prohlásil na konci minulého týdne Mourinho.

Podle některých anglických médií bude Čechův další osud hodně záležet právě na klubovém majiteli, který by prý mohl vzhledem k Čechově postavení dát svolení k jinak nepříliš pravděpodobnému transferu do jiného klubu v Anglii.

„Pro Arsenal je Petr Čech pro toto léto mezi brankáři jednoznačnou prioritou. Pravděpodobnost výjimečného obchodu mezi londýnskými rivaly ale nyní zcela závisí na osobním rozhodnutí Romana Abramoviče," píše například deník Telegraph.

Reklama

Související témata: