Hlavní obsah

Byl risk vrátit se, přiznal Mourinho. Chelsea po odchodu Čecha potřebuje čerstvou krev

Londýn

Rekordních 274 dní vládli anglické Premier League a po zásluze se dočkali ligového titulu. Fotbalisté Chelsea zakončili ročník nedělní domácí výhrou 3:1 nad Sunderlandem, manažer Blues José Mourinho už ale nabádá, aby jeho svěřenci neusnuli na vavřínech. Po sezóně končí několik zkušených borců včetně Petra Čecha, londýnský klub proto bude hledat "čerstvou" krev.

Foto: Profimedia.cz

Petr Čech (vlevo) a obránce Chelsea John Terry se fotí s trofejí pro šampióny Premier League.

Článek
Fotogalerie

Okamžitě po závěrečném hvizdu, ještě než jeho svěřenci načali mistrovské oslavy, měl Special One jasno. I v příštím ročníku musí na své hráče vyvinout patřičný nátlak, aby Chelsea opět uspěla a navázala na pátý ligový primát.

Po avizovaném odchodu útočníka Didiera Drogby a takřka jistém přesunu Petra Čecha do Arsenalu je potřeba kádr Blues okysličit. „Nenahráli toho tolik, kolik si představovali, ale byli pro nás nesmírně důležití. Petr tu byl vždycky hlavně pro tým. Odehrál spoustu důležitých zápasů, ale teď se rozhoduje, co dál. Musím počkat," řekl Mourinho na adresu českého brankáře.

„Je mi jasné, že naši soupeři nemohou tento titul akceptovat a půjdou s námi opět do boje. Jsou tu tři, možná čtyři mužstva, která nás chtějí dostat," reagoval portugalský manažer po nedělní výhře nad Sunderlandem.

Cíl? Neustále se zlepšovat

„Potřebujeme čerstvou krev, aby hráči byli pod tlakem. Jedině pak podají maximální výkony. Všichni mě znají a vědí, že nemůžeme usnout na vavřínech, musíme se pořád zlepšovat - já, hráči i celý realizační tým," dodal Mourinho.

Dvaapadesátiletý trenér znovu obhajoval herní projev týmu, přestože v několika fázích uplynulé sezóny byli Blues pod tlakem a hráli někdy až nudný fotbal. „Máme všechno. Jak někdo může říct, že nehrajeme fantastický fotbal? Je to jeho právo, ale nemá pravdu! V našem herním stylu je jistá dávka umění, tým má fantastického ducha, organizaci a pragmatismus. To je důvod, proč jsme šampióny," prohlásil úspěšný kouč.

Když se Mourinho před dvěma lety na Stamford Bridge vracel, měl před sebou velké výzvy. „Byl to trochu risk se vrátit. Přišel jsem podruhé, ale s novým týmem a novou generací hráčů jsme znovu mistři. Jako fanoušek Chelsea z toho mám dvojnásobnou radost," uzavřel trenér Blues.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články