Hlavní obsah

Čech zapil titul jednou malou skleničkou, angažmá vyřeší po návratu z Austrálie

Získal čtvrtý mistrovský titul na Stamford Bridge a zřejmě si za Chelsea zachytal naposledy. Stoprocentní to však ještě není, brankář Petr Čech ani po dalším triumfu v Premier League nic nepotvrdil. „Všichni se mě na to ptají a já jim opakuju, že teď skončila sezóna a hned ve středu letíme na posezónní turné do Thajska a Austrálie,“ poukazuje v aktuálním rozhovoru pro své webové stránky.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech oslavuje poslední titul v Chelsea se synem Damiánem a dcerkou Adélou.

Článek
Fotogalerie

Šlo o loučení s Chelsea a teď přijde na řadu Arsenal, Manchester United či snad Paris St. Germain? Big Pete neprozradí ani náznakem.

„Až se vrátíme zpátky, sednu si s důležitými lidmi a zvážíme všechny možnosti, které se objeví. Hlavně mám v Chelsea ještě rok smlouvu a není to tak, že bych teď někam odcházel. Rozhodnu se podle toho, co pro mě bude nejlepší, ale teď je předčasné cokoliv říkat. Navíc přestupní termín začíná až v červenci," zní nejčerstvější vyjádření Petra Čecha.

„Mohu potvrdit, že máme povolení od Chelsea jednat s případnými zájemci a Petr potvrdil svůj zájem pravidelně chytat ve špičkovém klubu. S tímto zadáním nyní pracujeme," vyjádřil se nedávno brankářův agent Viktor Kolář pro Sport.cz.

S Drogbou válčili jedenáct let

Momentálně může Čech slavit. Cheslea měla titul jistý již před nedělním závěrečným kolem, v němž gólman odchytal vítězný duel proti Sunderlandu (3:1) a mohl si pak vychutnat slastné chvíle s pohárem.

„I kvůli tomu bylo krásné, že jsem mohl být zase na hřišti. Hlavně mě těší, že jsme vyhráli. Didier Drogba za nás hrál poslední zápas a pro mě byla velká radost, že jsem měl možnost s ním naposledy nastoupit, když jsme tady spolu válčili s jednou přestávkou jedenáct let," líčí Čechíno.

Víno si dal až doma s rodinou

Po utkání si mistři v kabině připili šampaňským. „Já měl na stadiónu manželku s dětmi, rodiče, tchána a ještě pár kamarádů, kteří vždycky jezdí na poslední zápas. Pak jsme měli after party s rodinnými příslušníky i všemi lidmi z klubu. V pondělí máme ještě jízdu otevřeným autobusem v ulicích města a věřím, že si to parádně užijeme," těší se brankář.

Na party se prý krotil. „Vzhledem k tomu, že jsem musel řídit, tak jsem si dal jednu malou skleničku a už nepil. Víno jsem si dal až doma s rodinou."

Neděle plná shledání i loučení

Zápas to byl slavnostní, ještě před výkopem přišli na hřiště mistři z roku 2005, s nimiž Čech získal v Chelsea první titul pod José Mourinhem.

„Moc příjemné shledání. Napochodovali jsme k nim ještě s Johnem Terrym, Didierem a trenérem. Některé kluky jsem dlouho neviděl. Většina jich přijela, ale někteří dorazit nemohli. Bohužel byl mezi nimi zrovna Jirka Jarošík, který měl ještě klubové povinnosti ve španělském Alavesu. Dost z nich už nehraje a na všechny jsem se moc těšil."

Neděle vůbec byla rozlučkovým dnem, spolu s Drogbou končily v Premier League i další ikony jako Frank Lampard nebo Steven Gerrard.

„Čas se zastavit nedá. Ti tři jsou plus minus všichni stejný ročník a pro Premier League je velká škoda, že takové legendy soutěž opouštějí," lituje Čech.

Reklama

Související témata: