Hlavní obsah

Ferdinand po sestupu QPR skončil s fotbalem

Bývalý kapitán anglické reprezentace a Manchesteru United Rio Ferdinand ukončil fotbalovou kariéru. Šestatřicetiletý obránce hrál naposledy za Queens Park Rangers, s kterým sestoupil z Premier League.

Foto: Profimedia.cz

Rio Ferdinand v dresu QPR.

Článek

Ferdinand nastoupil v poslední sezóně své kariéry pouze k 11 ligovým utkáním. V závěru ročníku vynechával zápasy kvůli své manželce, která začátkem května podlehla rakovině.

Nejúspěšnější období své kariéry strávil v Manchesteru United, za který hrál do loňska dvanáct let. S týmem vyhrál šestkrát ligový titul, jednou Anglický pohár a Ligu mistrů.

"Po 18 letech v profesionálním fotbale je čas opustit hru, kterou jsem miloval. Jako malý kluk jsem nikdy ani nesnil o tom, že bych si mohl zahrát za klub mého dětství West Ham, dělat kapitána Leedsu United, vyhrát s Manchesterem United Ligu mistrů," uvedl Ferdinand v prohlášení, které přečetl v televizní stanici BT Sport. "Navždycky si budu s ohromnou hrdostí považovat těch 81 zápasů, které jsem odehrál za Anglii. To všechno jsou cenné vzpomínky, které mi vydrží po zbytek života," řekl.

Reklama

Související témata: