Hlavní obsah

Rosický tváří Arsenalu, změní se jeho úloha? Ke Kanonýrům lákat Čecha nebude

Londýn

V právě skončené sezóně toho český fotbalista Tomáš Rosický za Arsenal příliš neodehrál. Své nesporné kvality sice dokázal, jenže manažer Arséne Wenger sázel na jiné borce. O to překvapivější bylo zjištění, že londýnský klub na čtyřiatřicetiletého fotbalistu uplatnil opci na další rok. Blýská se snad Rosickému na lepší časy? Tvořivý záložník se nyní stal jedním z protagonistů prezentace nových dresů Arsenalu pro další ligový ročník. Při té příležitosti zmínil, že nijak nebude zasahovat do avizovaného transferu Petra Čecha, který by měl přijít z konkurenční Chelsea.

Arsenal představil domácí dresy pro novou sezónu.

 
Článek

Představení nové sady dresů je většinou parketou pro největší hvězdy mužstva. V Arsenalu se této pocty dočkali služebně nejstarší hráč Tomáš Rosický a s ním i čtveřice Hector Bellerin, Santi Cazorla, Nacho Monreal a Danny Welbeck.

Rosický v minulé sezóně oblékl trikot Kanonýrů jen v osmi utkáních a londýnský klub na něj nedávno překvapivě uplatnil opci na další rok. Minimálně do konce letního přestupního termínu se český fotbalista bude rvát o svou šanci.

„Byla to těžká doba, není to snadné, když si pořádně nekopnete a sezónu končíte v hledišti," narážel na finálovou výhru v FA Cupu. Wengerovi by rád dokázal, že je stále velmi platný. „Samozřejmě jsem byl frustrovaný, chtěl jsem mužstvu pomoci k ještě lepším výsledkům. Na druhou stranu - jsem tu devátým rokem a klub miluji. Jsem loajální, ale nikdy se nevzdám. Ještě budu bojovat," citoval Rosického server Sky Sports.

Zasahovat do Čechova přestupu nebude

Již za pár dnů by na Emirates Stadium mohl uvítat i svého krajana Petra Čecha. Generální ředitel Arsenalu Ivan Gazidis již údajně potvrdil zájem o služby zkušeného brankáře. Rosický se ale do námluv motat nehodlá.

„Známe se spoustu let a lhal bych, kdybychom spolu o této možnosti nemluvili. Petr Čech chce mít jinou úlohu a jistě se o něj zajímá spousta týmů. Já se ale do toho nebudu nijak vměšovat. Z jedné, ani z druhé strany," řekl Rosický britským žurnalistům.

Přibude Rosickému německý konkurent?

Kromě Čecha chce Arsenal získat dalšího středního záložníka, německého reprezentanta Juliana Draxlera ze Schalke 04. Jednadvacetiletý talent by tak ještě zvýšil potenciál mužstva.

„Těžko soudit, jestli máme nejlepší tým za tu dobu, co jsem tady. Určitě je ale nejtalentovanější. Loni jsme nezačali dobře, ale v lednu už to opět byl starý dobrý Arsenal. Máme potenciál bojovat o titul, ale nesmíme mít příznivé výsledky pouze polovinu sezóny. Nespokojíme se jen s třetím místem a FA Cupem," vyhlížel Rosický nový ročník. Bude v něm hrát důležitou roli?

Kolik soutěžních zápasů Rosický odehraje v příští sezóně za Arsenal?
Alespoň pět
23,2 %
Šest až deset duelů
37,8 %
11 - 20 utkání
25,5 %
Více než dvacet zápasů
13,5 %
Celkem hlasovalo 7523 čtenářů.

Reklama

Související témata: