Hlavní obsah

Boj o Čecha vrcholí. Arsenal i PSG prý gólmanovi slíbily post jedničky

Nejvážnější zájemci o služby brankáře Petra Čecha už jsou s největší pravděpodobností jen dva - londýnský Arsenal a Saint-Germain z francouzského hlavního města. Oba týmy se ale rozhodly, že třiatřicetiletého českého gólmana musejí získat. Alespoň to tak vypadá při pohledu do britských médií. Ta sice informují o tom, že se Čech přiblížil přestupu do Arsenalu, jelikož kouč Arséne Wenger mu údajně slíbil pozici jedničky. Stejný závazek měl ale zaznít i z Paříže.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech může být spokojený, zájemci mu slibují pozici týmové jedničky.

Článek

Server Daily Mail informuje o tom, že do Chelsea už za Čecha dorazily dvě oficiální nabídky. Plzeňský rodák má ve smlouvě výstupní klauzuli na částku 10 miliónů liber. Tu garantovaly zaplatit jak Paris Saint-Germain, tak Arsenal, který prý přihodil ještě jeden milión navrch. Francouzský celek mu podle britských médií zase nabídl luxusní gáži 150 tisíc liber týdně (asi 5,7 miliónu korun). V Chelsea gólman pobírá podle různých zdrojů mezi 100 a 120 tisíci liber.

Oba týmy také vycítily, že pro Čecha je důležité, aby v novém týmu byl gólmanem číslo jedna. To mu podle Daily Mirror přislíbily taktéž oba celky. V Paříži by tak Čech z pozice jedničky vystrnadil Itala Salvatora Sirigua, v Arsenalu si pozici nejlepšího gólmana v uplynulé sezóně vydobyl Kolumbijec David Ospina.

Důvody hovoří pro Arsenal

Čech má tak před sebou nesnadné rozhodování. Britské deníky však upozorňují na několik důvodů, proč zřejmě nakonec podepíše smlouvu nabízenou Arsenalem. Daily Telegraph připomíná, že Čech preferuje zůstat v Londýně kvůli rodině. Kanonýři jsou navíc kromě Chelsea jediným londýnským týmem, který hraje Ligu mistrů. Daily Mail zase upozorňuje, že by Čecha mohl snadno na Emirates Stadium doprovodit jeho osobní trenér Christophe Lollichon.

Pro Čechův přestup do Arsenalu podle Daily Mirror hovoří i fakt, že o Ospinu, který si v současnosti plní reprezentační povinnosti na Copa América, se uchází turecké Fenerbahce, které už nabídlo za gólmana 4 milióny liber.

Podle ostrovních médií je i přes nesouhlas trenéra Chelsea Josého Mourinha Čech už jednou nohou v konkurenčním Arsenalu. Smlouva ale ještě podepsaná není a katarští vlastníci úřadujícího francouzského mistra spoléhají na to, že se třiatřicetiletý gólman přikloní k jejich lukrativnímu návrhu. Pro kterou z nabídek se nakonec Čech rozhodne?

V jakém týmu bude v příští sezóně hrát Petr Čech?
V Arsenalu
74 %
V Chelsea
2,9 %
V Paris Saint-Germain
20 %
V jiném týmu
3,1 %
Celkem hlasovalo 19434 čtenářů.

Reklama

Související témata: