Hlavní obsah

Abramovič si prý zahraje na Ježíška: Čech by s prázdnou neodcházel

Londýn

Všechno mluví pro Arsenal. Odchod Petra Čecha z Chelsea je zřejmě na spadnutí. Prosákly rovněž informace, že majitel Chelsea pro něj má připravený pořádný dárek na rozloučenou. Chce mu tak vyjádřit své díky za 11 let poctivé práce, kdy londýnský klub čtyřikrát vyhrál Premier League, čtyřikrát FA Cup a jednou i slavnou Ligu mistrů.

Foto: John Sibley, Reuters

Gólman Petr Čech během zápasu se Sunderlandem.

Článek

Ruský majitel Blues se údajně rozhodl Čechovi, jenž za klub odchytal více než 450 utkání, dát 4 milióny liber (cca 152 mil. korun), píše anglický Daily Mirror.

Roman Abramovič se už v minulosti vyjádřil, že nebude české reprezentační jedničce bránit v odchodu. Naproti tomu trenér londýnského klubu José Mourinho řekl, že pokud by to bylo na něm, Čecha by ke konkurenci nepustil. Arsenal má za Čecha zaplatit odstupné 10 mil. liber.

Třiatřicetiletý brankář by podle stávající smlouvy měl v Chelsea zůstat ještě 12 měsíců. Není však zvykem, aby přestupující hráči dostávali část platu garantovaného jejich rušící se smlouvou, a navíc tak významnou část z něj.

Zbývají do přestupu už jen dny?

Zpravodajský server Independent.ie se domnívá, že další nápovědou ukazující na Čechův blížící se přesun do jiné části Londýna může být i odchod trenéra brankářů Arsenalu Tonyho Robertse do Swansea, kde bude mít na starosti bývalého svěřence Lukasze Fabianského.

To u Gunners teoreticky vytváří prostor pro Christopha Lollichona, jenž s Petrem Čechem působil v Chelsea, ale i kdysi v Rennes.

Arsenal má údajně pro Čecha připraven plat 100 000 liber týdně (v Chelsea prý bral částku mezi 90 - 120 tisíci). Pařížské PSG českému gólmanovi nabízelo 150 tisíc, avšak všechno zatím mluví pro Arsenal...

Spekuluje se, že Petr Čech by se jeho hráčem mohl stát už příští týden.

Reklama

Související témata: