Hlavní obsah

Čech a Rosický na jedné lodi, gólman podle britských médií přestoupil ke Kanonýrům!

roj, dosSport.cz
Aktualizováno

Hotovo, podepsáno. Brankář Petr Čech po jedenácti letech opustil fotbalovou Chelsea a přestoupil do konkurenčního Arsenalu, kde se stane spoluhráčem reprezentačního kapitána Tomáše Rosického. Alespoň to píše britský list Daily Mail. Nicméně oba kluby zatím nic oficiálně nepotvrdily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Čech může být spokojený, podle serveru deníku Daily Mail se domluvil s Arsenalem.

Článek

„Arsenal dotáhl přestup Petra Čecha z Chelsea. Ačkoliv nikdo zatím informaci oficiálně neoznámil, Daily Mail může potvrdit, že byl dokončen," píše list. O transferu píší i další britské zpravodajské weby.

Arsenal podle nich zaplatil za českého gólmana 11 miliónů liber, cca 420 miliónů korun. Pro manažera kanonýrů Arséna Wengera tak jde o první nákup před nadcházející sezónou.

Jenže Čech, Arsenal i Chelsea zatím k transferu mlčí. Žádné nové skutečnosti nehlásí ani jeho zastupující agentura Sport Invest. „Transfer Petra Čecha není uzavřen. Až se tak stane, budeme veřejnost informovat," sdělil Sport.cz Čechův agent Viktor Kolář.

Čech nedávno oslavil s Chelsea zisk čtvrtého mistrovského titulu v Anglii, jenže tentokrát už v roli dvojky za o dekádu mladším Thibautem Courtoisem. Dál už však jako druhý gólman pokračovat nechtěl. Ihned tak přispěchali s nabídkou postu gólmanské jedničky z Arsenalu a francouzského PSG.

Teď by se měl už 2. srpna postavit coby opora Arsenalu ve Wembley proti Chelsea v boji o Community Shield.

Jako velkou posilu pro Arsenal označil Čecha jeho dlouholetý spoluhráč z Chelsea John Terry. „Pokud ho získají, určitě je hodně posílí. Zachránil by jim v sezóně nějakých dvanáct až patnáct bodů navíc," prohlásila legenda Blues.

Reklama

Související témata: