Hlavní obsah

Mourinho by ze mě udělal lepšího hráče. Co si myslel Benítez, netuším, říká Gerrard

Od svých sedmi let působil Steven Gerrard ve fotbalovém klubu Liverpool FC. Stal se jednou z klubových legend, ale v následující sezóně už bude hrát ve Spojených státech za Los Angeles Galaxy. V rozhovoru s bývalým spoluhráčem z anglické reprezentace Rio Ferdinandem pro Daily Mail se rozpovídal také o trenérech. Nejenom o těch, pod kterými působil, ale také o manažerovi Chelsea Mourinhovi.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý kapitán Liverpoolu Steven Gerrard

Článek

Ve vrcholovém fotbalu se dnes už nestává příliš často, aby hráč pobyl celou kariéru v jediném klubu. Steven Gerrard takovou výjimkou je. V týmu z Anfield Road působil od dětství, do A-týmu naskočil v osmnácti letech. Nastoupil za něj k více než pěti stům zápasů a vstřelil v nich 120 branek.

Jeho klubovou kariéru vedlo celkem šest trenérů. Na kterého nejčastěji vzpomíná? „Na Houlliera. Myslím, že co se týče lásky a strachu o nás hráče, nad něj nebylo. Byl jako můj táta. Dával na mě pozor i mimo hřiště. Dobrý vztah jsem měl také s Brendanem Rodgersem, je to velmi dobrý muž i manažer. Stejně jako Roy Hodgson," vzpomínal pětatřicetiletý fotbalista.

Dlouhých šest let Reds vedl Španěl Rafael Benítez, který dovedl tým až k vítězství v Lize mistrů v roce 2005. „Byl to on, kdo ze mě dokázal dostat to nejlepší," vyprávěl Gerrard. „Nikdy jsem si ale nebyl jistý, co ke mně cítí. Má mě rád? Byl rád, že mě mohl poslat na trávník? Proto jsem se v každém zápase zoufale snažil na něj zapůsobit," dodal.

Mourinha miluji, říká Gerrard

Gerrard byl dlouhou dobu považovaný za jednoho z nejlepších záložníků v Anglii. Jeho služby toužil získat nejeden tým, včetně Chelsea, kterou vedl a opět vede charismatický José Mourinho. „Miluji toho manažera, miluji toho člověka, přestože náš vztah za ty roky nebyl nikdy blízký. Ale lituji, že jsem pod takovým člověkem a trenérem nikdy nehrál, protože jsem přesvědčený, že by ze mě udělal lepšího hráče," uvedl Gerrard.

Přiznal ale, že je rád, že do Blues nakonec nepřestoupil. „Vím, že bych mohl mít víc trofejí, než kolik jsem jich vyhrál. Ale když se nyní ohlížím zpět, nelituji toho, že jsem nepodepsal s Chelsea. Vůbec toho nelituji. Jsem šťastný za svá rozhodnutí. Hlavně kvůli spojení, které jsem měl s Liverpoolem, svým domovským městem," vyprávěl bývalý kapitán Reds.

Muž s osmičkou na zádech vybojoval s Liverpoolem devět cenných trofejí, jen na ligový triumf nikdy nedosáhl. „Není to jen o získávání trofejí. Ale také o vzpomínkách a lásce a o tom, co tyhle vzpomínky znamenají. Vyhrát čtyři nebo pět trofejí s Liverpoolem pro mě znamená mnohem víc, než jich získat 10 nebo 11 v dresu Chelsea," je přesvědčený Gerrard.

Reklama

Související témata: