Hlavní obsah

Čecha proklepávají lékaři. A už je jasné proti komu začne v Arsenalu. Bude to pikantní

Ještě dnes večer by podle britských médií mohl být definitivně hotov přestup Petra Čecha z Chelsea do Arsenalu. Reprezentačního gólmana v průběhu dne proklepávají doktoři, zdá se, že lékařské testy jsou poslední formalitou, kterou je třeba k očekávanému a z mnoha stran již potvrzeného přesunu splnit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Přestup brankáře Petra Čecha do Arsenalu je na spadnutí.

Článek

A co už je také skoro jisté? Prvním ostrým zápasem pro Čecha může být a zřejmě opravdu bude 2. srpna Community Shield, souboj vítěze FA Cupu Arsenalu proti mistrovské Chelsea, a to ve Wembley. Pikantní...

Informace BBC totiž hovoří o tom, že vše podstatné kolem přestupu je dohodnuto. Ostatně o tom se píše už od 22. června, kdy Daily Mail přinesl zprávu o tom, co bylo dlouho avizováno, že Čech po jedenácti letech opouští fotbalovou Chelsea a přestoupil do Arsenalu, kde se stane spoluhráčem reprezentačního kapitána Tomáše Rosického. Všechny zúčastněné strany to tehdy ještě odmítaly potvrdit.

Původně se spekulovalo, že prohlídka se uskuteční až příští týden. BBC přišla s informací, že se tak děje už dnes.

Arsenal má zaplatit za českého gólmana 11 miliónů liber, cca 420 miliónů korun.

Čech měl v Chelsea smlouvu ještě na jeden rok, teď se podle všeho stane teprve čtvrtým hráčem, který mezi oběma londýnskými kluby přestoupí.

Před minulou sezónou ztratil pozici jedničky, kterou převzal Belgičan Thibaut Courtois. Rodák z Plzně v minulé sezóně zasáhl jen do sedmi ligových a celkově 16 soutěžních utkání.

Reklama

Související témata: