Hlavní obsah

Na ostrovech se schyluje k definitivě. Arsenal má oznámit Čechův příchod

Již počátkem tohoto týdne má být zcela jasno - podle britského listu The Telegraph dnes Arsenal oficiálně oznámí příchod první velké posily, brankáře Petra Čecha z konkurenční Chelsea za 11 miliónů liber, tj. zhruba 420 miliónů korun. Na ostrovech je však v posledních dnech hodně dusno a posily hledají i další týmy. Žádaní jsou například Sergio Ramos, Arturo Vidal nebo Bastian Schweinsteiger.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Přestup brankáře Petra Čecha do Arsenalu je prakticky hotovou věcí.

Článek

V Anglii berou přestup českého reprezentačního brankáře jako hotovou věc, stále se však čeká na oficiální potvrzení a podpis smlouvy. Na konci minulého týdne prošel Čech lékařskou prohlídkou a dnes by měl být na Emirates Stadium představen jako nová posila Gunners.

Manažer Kanonýrů Arséne Wenger si tak bude moci odškrtnout na svém seznamu první plánovou akvizici. Český gólman se stane šestým hráčem v historii, který putoval z Chelsea do Arsenalu. Podle britského Daily Mailu podepíše Čech smlouvu na tři roky a týdně bude pobírat sto tisíc liber (přes 3,8 miliónů korun).

Fanoušci Arsenalu by v dohledné době mohli uvítat i další výraznou posilu. Podle chilského deníku La Stampa se londýnský klub eminentně zajímá o záložníka Artura Vidala. Osmadvacetiletý hráč Juventusu Turín nyní bojuje s reprezentací La Roja o titul na domácím jihoamerickém šampionátu Copa América. A cena? Údajně 21 miliónů liber (asi 800 miliónů korun).

United chtějí Ramose i Schweinsteigera

Posilovat ale hodlají i další týmy, které si dělají zálusk na titul. Manchester United podle deníku Mirror zaslal do Madridu druhou, vylepšenou nabídku za obránce Sergia Ramose. Ten je znepokojený poměry na Santiago Bernabéu, kde však má stále dvouletý kontrakt.

Na Old Trafford by rádi přivítali i Bastiana Schweinsteigera z Bayernu Mnichov, manažer Rudých ďáblů Louis van Gaal by však v jeho případě musel podle Sunday Times zaplatit zhruba 25 miliónů liber (950 miliónů korun).

Nejvíce aktivním klubem je Liverpool. Ten minulý týden získal Brazilce Roberta Firmina, za kterého do Hoffenheimu poslal 41 milionů eur (1,1 miliardy korun) a stanovil tak nový bundesligový rekord. Z Manchesteru City přichází James Milner, Reds se už domluvili i na přestupu s útočníkem Burnley Dannym Ingsem. Server Sky Sports také informuje o transferu pravého beka ze Southamptonu Nathaniela Clynea, jehož transfer by měl Liverpool dotáhnout v pondělí za 12 miliónů liber (335 miliónů korun). Reds mají políčeno i na Asiera Illarramendiho z Realu Madrid.

Turan do Chelsea, a co Citizens?

Po odchodu Petra Čecha by Chelsea mohla přijít i o záložníka Oscara. Brazilský středopolař se ocitl v hledáčku Juventusu Turín, tvrdí London Evening Standard. Na Stamford Bridge se místo něj může stěhovat Turek Arda Turan z Atlétika Madrid. Jeho cenu Daily Mail odhaduje na 25 miliónů liber.

Stranou nehodlá zůstat ani Manchester City. Na Etihad Stadium mají velký zájem přivést Raheema Sterlinga z Liverpoolu, jehož cena podle goal.com nyní atakuje 40 miliónů liber (1,5 miliardy korun)! Velké útraty mají znamenat i další eventuální posily - záložníci Paul Pogba a ofenzivní křídlo Kevin de Bruyne. Středopolař Juventusu podle Mirroru stojí 35 miliónů liber, belgický reprezentant z Wolfsburgu ještě o pět miliónů méně.

Reklama