Hlavní obsah

Vaše láska ve mně zůstane. Čech vysvětlil v dopise fanouškům Chelsea svůj přestup

Brankář Petr Čech se stal v historii teprve čtvrtým hráčem, který přestoupil mezi Chelsea a Arsenalem. Oba týmy sídlí v jednom městě, navíc v zemi, která fotbal miluje. Čech se rozhodl zůstat v Londýně, kde si jeho rodina zvykla žít, a navíc přestoupit do kromě Chelsea jediného týmu v hlavním městě Anglie, který nastupuje v Lize mistrů. Bylo jasné, že jeho volba rozproudí vášně mezi fanoušky. Proto se rozhodl jim napsat dopis.

Foto: Profimedia.cz

Fanouškům Chelsea adresoval Petr Čech svůj dopis.

Článek
Fotogalerie

„Myslel jsem, že se nikdy nic takového nestane, ale musím říct Chelsea na shledanou. Klubu, pro který jsem od roku 2004 žil každou minutou, klubu, ve kterém jsem myslel, že pověsím rukavice a boty na hřebík. Ale život se ne vždy ubírá tím směrem, se kterým počítáme," stojí v úvodu dopisu.

Následuje výčet všech úspěchů, které s Chelsea i díky podpoře fanoušků Blues dokázal se svými spoluhráči vydobýt. „Nemohu být víc hrdý! Jako tým jsme vytvářeli historii!!"

Po deseti letech, během nichž byl Čech neochvějnou jedničkou Blues, se ale situace změnila, když se z hostování z Atlétika Madrid vrátil nadějný Thibaut Courtois. „Minulé léto se věci změnily a já pochopil, že už nebudu brankářem číslo jedna, ale cítil jsem, že ještě není čas odejít. Během sezóny se moje situace čím dál jasněji profilovala a já měl pocit, že nejsem v části své kariéry, kdy bych chtěl vysedávat na střídačce. A tak jsem udělal rozhodnutí poohlédnout se po nových výzvách," pokoušel se fanouškům vysvětlit svou situaci.

Velký dík šéfovi Blues

Jeho přání bylo zůstat v nejlepší lize světa - v Premier League. A pokud možno, v Londýně. „Proto jsem mluvil s panem Abramovičem o mém možném setrvání v Premier League a rád bych mu poděkoval z celého srdce za podporu v celé této záležitosti," pokračoval v upřímných řádcích český brankář.

Vzápětí poděkoval také spoluhráčům, trenérům a dalším nejbližším lidem ve vedení Blues. „Ale to nejdůležitější ze všeho - obrovský dík patří všem fanouškům Chelsea. Dělal jsem to všechno pro vás a vy jste mi opláceli láskou. Nikdy na to nezapomenu. Zůstane to (láska) ve mně navždy. Jednou se znovu potkáme, ale tentokrát už budu v jiné bráně - doufám, že si budete pamatovat naši historii a pochopíte, že je pro mě čas začít nové dobrodružství.

Přeji všem v Chelsea vše nejlepší v nové sezóně a do budoucnosti. Děkuju za neuvěřitelných jedenáct let."

Pokud byste byli fanoušky Chelsea, odpustili byste Čechovi přestup do Arsenalu?
Ano
94,9 %
Ne
5,1 %
Celkem hlasovalo 22745 čtenářů.

Reklama

Související témata: