Hlavní obsah

Zrádce, had s helmou, spílají někteří v Anglii Čechovi. Konkurent Szczesny ho ale vítá

Londýn

Přestup Petra Čecha z Chelsea do Arsenalu vzbudil celkem očekávaně ve fotbalovém světě celou řadu reakcí. Zatímco fotbalové osobnosti popřály vesměs plzeňskému rodákovi hodně štěstí v novém působišti, někteří označující se za skalní fanoušky Chelsea transfer k odvěkému rivalovi nemohli přenést přes srdce a na sociálních sítích mu dokonce vyhrožovali smrtí.

Foto: Price David, ČTK

Fotbalový brankář Petr Čech pózuje před stadiónem Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

Britský list Daily Mail uvádí hned několik citací z twitterových účtů takových lidí, kteří označují Čecha za „zrádce". „Čech je pro mě mrtvý, je to had s helmou na hlavě," uvádí mimo jiné deník jeden z komentářů.

Cituje i celou řadu dalších, které už jsou ale hodně nechutné a daleko za hranou i v intencích vyostřené fotbalové rivality.

Přijde ten nejlepší

S otevřenou náručí ho naopak přivítal budoucí konkurent v bráně Arsenalu Wojciech Szczesny. „Petře Čechu, vítej v Arsenalu. Jsem potěšen, že dostanu šanci se učit od jednoho z nejlepších gólmanů na světě," napsal polský gólman na sociální sítě.

„Dokazuje už mnoho sezón, že je mimořádným gólmanem a našemu týmu dodá hodně síly navíc," doplnil Szczesny.

Radost z nového spoluhráče měla také opora Arsenalu Aaron Ramsey. „Wow, to je posila! Jeden z nejlepších," dělil se o nadšení na twitteru.

I od klíčových mužů z tábora Chelsea zněla slova respektu. „Big Pete, hodně štěstí. Byla mi velkou ctí, kamaráde. Vyhrál jsi všechno a byl jsi nejlepší sezónu po sezóně. Legendo Chelsea," loučil se například obránce John Terry s dlouholetým parťákem.

„Petře, děkuji a hodně štěstí - jsi gentleman," vzkázal zase majitel ChelseaRoman Abramovič.

Reklama

Související témata: