Hlavní obsah

Jsem rád, že se Čech rozhodl k nevysedávání na lavičce, v Arsenalu má novou motivaci, raduje se Vrba

Praha

O transferu Petra Čecha z Chelsea do Arsenalu věděl už delší čas, trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba mu jej jednoznačně schválil. „Jsem rád, že dostal nabídku z klubu, který ho zajímal, a který ho motivuje do další kariéry,“ řekl Vrba, který se dnes s posilou Arsenalu setkal v tréninkovém centru Sparty, kde probíhá jubilejní 10. ročník Fotbalové školy Petra Čecha.

Foto: Ondřej Zlámal

Na letní fotbalovou školu Petra Čecha (v červeném) přišel i kouč reprezentace Pavel Vrba.

Článek

S Čechem prý situaci v Chelsea, kde v uplynulé sezóně po 10 letech ztratil pozici jedničky, probíral během sezóny při reprezentačních srazech. „Věděl jsem o tom asi o něco víc než média, ale já informace dávat nemůžu," culil se Vrba. „Těší mě, že se Petr rozhodl, možná to řeknu zvláštně, k nevysedávání na lavičce. To neprospívá nikomu, u gólmanů je to ještě složitější," dodal kouč.

Že si Čech zvolil elitní anglický klub, kde působí reprezentační kapitán Tomáš Rosický, je podle něj jenom ku prospěchu věci. „Petr bude muset v Arsenalu dokazovat, že nepatří do starého železa, ale že je to gólman, který může Arsenalu pomoct k cestě za trofejemi," uvedl Vrba.

Arsenal na velkou trofej čeká dlouhý čas, od angažování Čecha si hodně slibuje. „Vím, jak moc trofej chtějí. Doufám, že za rok budou nějakou zvedat nad hlavu a Petr bude ten, který k tomu hodně pomůže," přál si Vrba, který se krátce vyjádřil i k mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které v úterý vyhráli Švédové.

Podle Vrby český tým rozhodně nezklamal, pokud mladíkům vydrží forma ze šampionátu, objeví se prý někteří z nich v nominaci během podzimního kvalifikačního finiše. „Je škoda, že kluci nevybojovali olympiádu. Odehráli pět dobrých poločasů, bohužel je vyřadil jeden nepovedený s Dánskem. Nezklamali, předvedli maximum," podotkl Vrba.

„Co se týká adeptů pro A-tým, měli jsme už některé na srazech. V jednadvacítce jsou zajímaví hráči, prokazují formu u nás i v zahraničí, pokud budou pokračovat ve výkonech, které je zdobily, na podzim se v nominaci objeví," pověděl Vrba.

Reklama

Související témata: