Hlavní obsah

Čech musí na Chelsea zapomenout a Özil by se měl zlepšit, tvrdí bývalý brankář Arsenalu

Praha

V Chelsea strávil jedenáct let. Vyhrál s ní řadu titulů. Nyní ho čeká štace v Arsenalu. Fotbalovému brankáři Petru Čechovi se rozhodně klub ze Stamford Bridge vryl hluboko pod kůži. Podle bývalého gólmana Gunners Jense Lehmanna je potřeba, aby se Čech lásce k Chelsea zbavil. Bývalý německý reprezentační gólman se také opřel do výkonů svého krajana Mesuta Özila.

Foto: arsenal.com

Brankář Petr Čech pózuje s dresem londýnského Arsenalu.

Článek

„Vím, je to těžké. Ale pokud chce Čech v Arsenalu uspět, musí na lásku k Chelsea zapomenout," řekl Lehmann pro britský deník The Sun. „Není to lehké pro psychiku, může to zabrat i několik týdnů či měsíců, ale pro úspěch v Arsenalu je to nesmírně důležité."

Čech působil v Chelsea od roku 2004 a dokázal s ní vyhrát patnáct trofejí. Čtyřikrát vyhrál anglickou ligu a FA Cup, třikrát anglický ligový pohár, dvakrát anglický superpohár, jednou Ligu mistrů a Evropskou ligu. Právě čtvrtý titul z Premier League byl jeho poslední před jeho odchodem, který horko těžko nesli někteří fanoušci. Arsenal za něho zaplatil 10 miliónů liber (asi 382 miliónů korun).

Ačkoliv pozici brankářské jedničky v Arsenalu nikdo Čechovi nezaručil, což sám plzeňský rodák potvrdil, tak podle spekulací to bude právě on, kdo bude první volbou pro Arsèna Wengera. Očekává to i Lehmann, který pro druhého v pořadí Wojciecha Szczesnyho našel slova útěchy. „Je to zklamání, když ztratíte místo, ale když bude Wojciech na tréninku tvrdě pracovat, tak se určitě své šance dočká."

Özil se musí zlepšit v důležitých bitvách, míní Lehmann

Lehmann také zkritizoval výkony záložníka Mesuta Özila v důležitých utkáních. „Každý ví, že to je fantastický hráč, ale potřebuje být fantastickým hráčem i v rozhodujících zápasech."

„Nepotřebuje být skvělý v běžných střetnutích a podprůměrný ve velkých mačích. Rozhodně by se měl v tomhle ohledu zlepšit," má jasno Lehmann.

Özil, který přestoupil na Emirates Stadium v roce 2013 z Realu Madrid za 42, 2 miliónů liber (přes 1,6 miliardy korun), se i přes slabý začátek pomalu vypracoval v jednu z velkých opor Wengerova výběru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články