Hlavní obsah

Vzpurné mládí v Liverpoolu! Na turné nejedu, přeje si talent rázný řez v kariéře

Nikam nejedu, vyhlásil ostře sledovaný útočník Liverpoolu Raheem Sterling, žhavé zboží na letním fotbalovém přestupovém trhu v Anglii. Reds svoji hvězdu nechtějí pustit, tedy ne za zatím nabídnutou sumu. Vypadá to na velkou hru. Manchester City asi bude muset ještě přitlačit, málo bylo 35 miliónů liber (1,33 mld korun) i pozdějších o pět miliónů víc. Dvacetiletý anglický reprezentant má už teď o svých plánech jasno. S Liverpoolem spojené nejsou.

Foto: Profimedia.cz

Anglický útočník Liverpoolu Raheem Sterling v červnovém utkání kvalifikace ME se Slovinskem.

Článek

„Předsezónní turné bude beze mě," měl podle britských médií vyhlásit útočník. Zprvu bez udání důvodů, ale se zjevnou souvislostí s možností přestupu. Později se objevily informace o tom, že vyhlášení přece jen zdůvodnil, a to náhlým onemocněním. Na jeho touze přestoupit to nic nemění.

Kouč Brendan Rodgers se ovšem podle Daily Mail vyjádřil, že s něčím takovým, jako je Sterlingova absence na turné v Thajsku, Austrálii a Malajsii, nepočítá. Liverpoolští odlétají v neděli.

Debaty o odchodu mladého trumfu se táhnou už týdny. „Má ještě dvouletou smlouvu, očekávám, že zůstane," vyjádřil se již dříve Rodgers.

Liverpool k pojištění hráče také podnikl opatření a předložil návrh na prodloužení smlouvy a skoro trojnásobné navýšení týdenního platu na 100 000 liber.

Jenže Sterling a jeho kontroverzní agent Aidy Ward si vedou svou. S podpisem klub rozhodně nemůže počítat.

Spíše než na přání hráče ovšem záleží na tom, jestli Citizens předhodí vylepšenou - a již průchodnou nabídku: 50 miliónů liber (1,9 mld korun). Stane se tak do neděle? Nebo pak Sterling bude víceméně stávkujícím hráčem?

Jisté je, že Liverpool mocně zbrojí. Sterlingův odchod by možná byl při přílivu posil řešitelný. Klub před novou sezónou získal jako top nákup Brazilce Roberta Firmina z Hoffenheimu. Kádr posílili i Danny Ings z Burnley, Nathaniel Clyne ze Southamptonu či James Milner z Manchesteru City. A ještě může přijít Christian Benteke z Aston Villy. Nouzí o útočníky Liverpool rozhodně trpět nebude, zvláště dal-li by se výkonnostně dohromady Mario Balotelli. A to se mluví o možném příchodu Pedra z Barcelony, Rus Denis Čeryšev z Realu Madrid je další alternativou, i když jej coby hosta chce udržet Villarreal.

Reklama