Hlavní obsah

Wenger bere Čecha, Rosického se příprava zatím netýká

Londýn

Z českého dua v Arsenalu zahájí herní přípravu v příštím týdnu v Singapuru jen Petr Čech. Tomáš Rosický bude chybět. Kapitán české fotbalové reprezentace zůstane v Londýně, aby doléčil zranění kolena. Čech si po přestupu z Chelsea může odbýt premiéru v dresu Kanonýrů ve středečním zápase proti výběru Singapuru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Petr Čech s dresem Arsenalu, kam přestoupil z Chelsea.

Článek

"Rosický zůstane doma, má menší zranění z posledního zápasu s českou reprezentací proti Islandu," uvedl na webu Arsenalu kouč Arséne Wenger.

V posledních týdnech ovšem stále více také ožívají spekulace, že Arsenal s Rosickým už příliš nepočítá. Zájem o něj projevuje majitel Sparty Daniel Křetínský.

Kvůli zdravotním problémům nepojede s Arsenalem do Asie ani Danny Welbeck, další útočník Alexis Sánchez dostal čas na oddech po mistrovství Jižní Ameriky, které v chilském dresu vyhrál.

V Singapuru se nepředstaví ani další účastník turnaje Copa América, kolumbijský gólman David Ospina, který po Čechově příchodu Arsenal zřejmě opustí. Zatím je ovšem na dovolené. Stejně tak Němec Serge Gnabry, který hrál na nedávném ME jednadvacítek v Česku.

V případě středečního vítězství čeká Arsenal o tři dny později finále exhibičního turnaje Barclays Asia Trophy proti lepšímu z dvojice Stoke - Everton.

Prodloužili smlouvu s kapitánem Artetou

Kapitán Arsenalu Mikel Arteta prodloužil s klubem smlouvu i na příští sezónu. Wenger věří, že třiatřicetiletému španělskému záložníkovi se již budou vyhýbat zranění a bude častěji k dispozici než v minulé sezóně.

"Zůstane s námi další rok. Prodloužili jsme smlouvu," řekl Wenger pro klubový web. "Je jedním z lídru kabiny, je to kapitán. Očekávám, že bude větším přínosem než v minulé sezóně. Chceme využít jeho zkušenosti a kvalitu," dodal Wenger.

Arteta přišel do Arsenalu v roce 2011 z Evertonu a odehrál za Kanonýry 136 zápasů. V minulém ročníku však středního záložníka trápily zdravotní problémy, kvůli kterým nastoupil jen do 11 zápasů.

Reklama

Související témata: