Hlavní obsah

Chelsea už má náhradu za Petra Čecha, dvojku za Courtoisem bude dělat Bosňan

Ani čtyřiačtyřicetiletý Brad Friedel, ani pětatřicetiletý Robert Green nezaplní uvolněné místo brankáře číslo dva v Chelsea. Do týmu Blues podle anglických médií míří reprezentant Bosny a Hercegoviny Asmir Begovič ze Stoke. Londýnský celek zaplatí za osmadvacetiletého gólmana osm miliónů liber (přes 302 miliónů korun) a navíc pošle do Stoke na roční hostování nizozemského záložníka Marca van Ginkela.

Foto: Profimedia.cz

Asmir Begovič je jednou nohou v Chelsea.

Článek

Na místo uvolněné po Čechovi mělo vedení Chelsea původně dovést některého ze zkušených gólmanů. Ještě před završením Čechova přestupu do Arsenalu se spekulovalo o Američanovi Friedlovi či bývalém anglickém reprezentantovi Greenovi. Friedel, jenž naposledy oblékal dres Tottenhamu, ale v květnu ohlásil konec kariéry a i z přestupu Greena sešlo.

Na Stamford Bridge nakonec přichází perspektivnější gólman, osmadvacetiletý Begovič, který chytá Premier League od roku 2010. „Begovič dal jasně najevo, že chce v létě odejít a Chelsea si Bosňana už před nějakou dobou vyhlédla jako nástupce Petra Čecha za Thibautem Courtoisem," píše britský The Guardian.

„Po odmítnutí nabídky od Chelsea Stoke akceptovalo navýšenou nabídku od vítěze Premier League," dodává internetová verze seriózního deníku s tím, že do Stoke s největší pravděpodobností poputuje i Van Ginkel, o kterého se dosud zajímaly také Sunderland, Newcastle a Southampton. Příchod dvaadvacetiletého Nizozemce by Stoke pomohl zacelit díru po Stevenu Nzonzim, který odešel do Sevilly.

O tom, že přestup Begoviče do Blues je na spadnutí, hovoří také skutečnost, že devátý tým uplynulého ročníku anglické nejvyšší soutěže již začal shánět nového gólmana. Ve hře je příchod devětatřicetiletého zkušeného Shaye Givena, který v minulé sezóně oblékal dres Middlesbrough. Jedničkou by měl být anglický reprezentant do 21 let Jack Butland.

Reklama

Související témata: