Hlavní obsah

Čech má v Arsenalu nové číslo. Přivést ho? Těžké rozhodnutí, přiznal Wenger

Aktualizováno

Měl v kádru Gunners dva kvalitní brankáře, přesto se rozhodl klíčový post ještě více posílit. Trenér a manažer v jedné osobě Arséne Wenger přiznal, že příchod ostříleného borce Petra Čecha na Emirates Stadium z konkurenční Chelsea hodně zvažoval. Francouzský lodivod věří, že s Čechem má Arsenal víru uspět a bojovat o nejvyšší příčky i trofeje. Český gólman se už připravuje na novou éru, pro své druhé angažmá na ostrovech si vybral nové číslo dresu 33.

Foto: arsenal.com

Brankář Petr Čech pózuje s dresem londýnského Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

„Ve 33 letech začínám novou kapitolu svého života, v Premier League mám odchytáno 333 zápasů ... Byl to lehký výběr," uvedl Petr Čech na svém Twitteru. „Doufám, že se stanu součástí páteře týmu  - a páteř má 33 obratlů ...," dodal.

Z příchodu české reprezentační jedničky do Arsenalu zřejmě nemají velkou radost ostatní dva gólmani - Kolumbijec David Ospina a Polák Wojciech Szczesny. Trenér Arséne Wenger naznačil, že místo jedničky mezi tyčemi je již obsazené.

„Přiznávám, že šlo o velmi, velmi těžké rozhodnutí. Měl jsem v kádru dva skvělé brankáře, ale jsem si jistý, že příchod Petra Čecha z nich dokáže udělat ještě lepší hráče. Petr má mnoho zkušeností, vyhrával velké trofeje a to si myslím, že může posílit víru našeho mužstva. Silnější sebevědomí - přesně to od něj i celého týmu očekávám," řekl manažer Kanonýrů pro klubovou televizi.

V minulé sezóně třiatřicetiletý Čech odehrál v dresu Blues 16 zápasů, více příležitostí dostával mladý Belgičan Thibaut Courtois. „Pořád si myslím, že Čech má obrovský hlad po úspěchu. Když jsem ho v minulé sezóně sledoval, vždycky podal přesvědčivý výkon. Jsem rád, že jsem mohl Čecha koupit," dodal Wenger.

Čech se stal teprve pátým hráčem, který přestoupil mezi oběma londýnskými rivaly. Kouč Chelsea José Mourinho ho nechtěl pustit ke konkurenci, svolení dostal až od majitele Blues Romana Abramoviče. Pikantní je, že hned první zápas nové sezóny zřejmě odchytá proti Chelsea - 2. srpna se ve Wembley hraje o Community Shield. Trofej, o kterou se již přes sto let utkávají vítězové anglické Premier League a FA Cupu.

Reklama

Související témata: