Hlavní obsah

Jako za starých časů! Kozák se po 19 měsících od zranění vrátil na trávník a hned vstřelil gól

Praha/Birmingham

Libor Kozák opět pálí ostrými. Po devatenácti měsících pauzy zaviněné zlomeninou nohy se český útočník v sobotním přátelském zápase mezi Aston Villou a Fulhamem postaral o jediný čestný úspěch birminghamského klubu. V té době pobyl na trávníku jedenáct minut. Aston Villa nakonec prohrála 1:3.

Foto: Sport.cz

Český útočník Libor Kozák (vlevo) s Joem Colem.

Článek

Odehrál pouze druhý poločas, i to ale stačilo k tomu, aby se hned po jedenácti minutách zapsal do střelecké listiny. V 56. minutě ho chytrou přihrávkou vybídl k zakončení Joe Cole a Kozák usměrnil míč do sítě. Po hříchu byl však jediný, kdo dokázal Andrewa Lonergana v bráně Fulhamu překonat. Nicméně i tak si vysloužil chválu od trenéra Tima Sherwooda. „Jsem rád, že je zpátky. Je to fantastická zpráva pro náš tým. Na to, že byl Libor tak dlouho mimo, odehrál kvalitní zápas."

Naposledy hrál Kozák ostrý zápas 28. prosince 2013. Pět dní poté si na tréninku zlomil nohu a musel na operaci, aby mu lékaři zpevnili kost titanovou tyčí. Léčba se však komplikovala, a loni v říjnu absolvoval další operaci. S plným tréninkem začal až v polovině března. V dubnu už stihl 67 minut za juniorku Aston Villy.

Nyní je však už plně zdráv a chystá se na další sezónu v Premier League, kde má zatím bilanci 14 zápasů a 4 góly.

Reklama