Hlavní obsah

Španělský legionář Arteta chválí Čechovu statečnost i jeho charakter

Londýn/Praha

I španělský legionář ve službách londýnského Arsenalu Mikel Arteta složil Čechovi poklonu. „To, že se rozhodl po jedenácti letech na Stamford Bridge přestoupit k nám, i když si uvědomuje, jak velkému tlaku bude muset v Londýně čelit, mluví za všechno,“ kvitoval třiatřicetiletý záložník odvahu českého gólmana přestoupit k městskému konkurentovi Chelsea a hájit od nové sezóny bránu Kanonýrů.

Foto: Profimedia.cz

Petr Čech, nově s číslem 33, začíná v Arsenalu další kapitolu své kariéry.

Článek

Arsenal si od angažování Čecha hodně slibuje. A hned po jeho přestupu na Emirates Stadium zaznívají na Čechovu adresu slova chvály a respektu.

„Přinesl do našeho mužstva nejen zkušenosti a velké odhodlání. Bude hlavně příkladem pro mladé spoluhráče. Vyhrál sice s Chelsea spoustu trofejí, ale jeho ambice a touha po dalších úspěších zůstává obrovská," ocenil Mikel Arteta charakter českého gólmana.

„A jeho statečnost musím ocenit také. Prokázal ji už tím, že se rozhodl přestoupit z Chelsea, s níž vyhrál čtyřikrát Premier League a k tomu ještě Ligu mistrů, právě k nám. Přitom zůstává v Londýně a ví, co ho čeká a s čím se bude muset vyrovnávat. Pro fanoušky Chelsea byl po jedenáct let jejich hrdinou a teď bude stát v bráně konkurenta. Spousta z nich mu přestup mezi Gunners neodpustí a on se proto bude muset vyrovnávat s velkým tlakem," připomínal španělský legionář, že v případě Petra Čecha nešlo o běžný transfer.

„Ale to, že se rozhodl zůstat v jedné z nejlepších ligových soutěží na světě a v jednom z nejlepších týmů světa mluví za všechno. A vypovídá to o jeho charakteru a ambicích. Právě díky těmto vlastnostem už toho dokázal tolik vyhrát," netají se Arteta vírou, že zmiňované Čechovy vlastnosti pomohou i Arsenalu.

Prokázat je bude moci už 2. srpna, kdy je v londýnském Wembley na pořadu duel o Community Shield. Arsenal jako vítěz FA Cupu k němu nastoupí proti mistrovské Chelsea, takže pro Čecha by šlo o obzvláště pikantní konfrontaci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články