Hlavní obsah

Sterling si vytrucoval odchod. Citizens za něj zaplatí rekordních 49 miliónů liber!

Manchester
Aktualizováno

Rodák z Jamajky se v pouhých 20 letech stal nejdražším anglickým fotbalistou historie. Talentovaný reprezentant Raheem Sterling v úterý podle očekávání přestoupil z Liverpoolu do Manchesteru City. Šejk Mansúr, vlastník Citizens, za něj zaplatí 49 miliónů liber, v přepočtu zhruba 1,9 miliardy korun.

Foto: Profimedia.cz

Raheem Sterling odchází za rekordní částku z Liverpoolu do Manchesteru City.

Článek

Sterling v novém působišti podepsal pětiletou smlouvu a dostane dres s číslem sedm.

Liverpool údajně zavrhnul předchozí dvě červnové nabídky Manchesteru City, ale nové lukrativní neodolal. Přestupní částka by se měla podle britských médií vyšplhat na 49 miliónů liber a s přehledem překonat dosud rekordní transfer anglického hráče, kterým byl přesun útočníka Andyho Carrolla z Newcastlu do Liverpoolu za 35 miliónů liber v roce 2011.

Nejdražším Britem zůstává Velšan Gareth Bale. Za něj Real Madrid zaplatil Tottenhamu před dvěma lety 85,3 miliónu liber.

Sterling v Liverpoolu již v zimě odmítl podepsat novou smlouvu a vyvzdoroval si přestup. S týmem ani neodletěl na předsezonní turné do Asie a Austrálie, přestože ho trenér Brendan Rodgers původně nominoval. Do klubu z Anfield Road přišel jamajský rodák v roce 2010 z Queens Park Rangers, v prvním mužstvu debutoval o dva roky později a za Reds dohromady odehrál 129 zápasů a vstřelil 23 branek.

Reklama

Související témata: