Hlavní obsah

Nejdražšímu anglickému fotbalistovi Sterlingovi hrozí smrtí

Manchester

Přestup dvacetiletého útočníka Raheema Sterlinga do Manchesteru City za téměř 1,9 miliardy korun vyvolal v některých příznivcích Liverpoolu šílenou nenávist. Na sociálních sítích mu někteří fanatici vyhrožují smrtí, znásilněním jeho přítelkyně Paige Milianové, a dokonce i zneužitím jeho tříleté dcerky Rose Melody. Hráčova přítelkyně si navíc stěžovala na hrubé rasistické urážky a stalking.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Raheem Sterling se podepisuje fanouškům Manchesteru City.

Článek

Případ už šetří policie, Sterlingovi nejbližší mají dostat ochranku, samotný hráč odletěl s klubem na australské turné. Vedení FC Liverpool se od těchto "fanoušků" distancovalo a zdůraznilo, že si svých příznivců váží, ale jen těch slušných.

Výňatky z výhrůžných tweetů zveřejnily anglické bulváry. Hráči je v nich vyčítána zrada. Zlákaly ho prý peníze, které si ale neužije. Sterling podepsal pětiletou smlouvu s týdenním garantovaným platem 6,9 mil. korun.

„Je to nechutné. Nikomu jsem nic neudělal, přestup beru jako další krok v kariéře. K Liverpoolu mám pořád vřelý vztah, vydělal na mně peníze, které může investovat do nákupu dalších hráčů. A když se budu zlepšovat, vydělá na tom i anglická reprezentace. Nechápu, proč si chce někdo vylévat zlost na ženě a dítěti," komentoval vše Sterling.

Reklama

Související témata: