Hlavní obsah

Čecha na ostrovech vesměs vychvalují. Jeden kritik se přesto našel

Singapur/Londýn

Brankář Petr Čech v Arsenalu, to je neustále propírané spojení nejen v České republice, ale také na britských ostrovech. Zkušený reprezentant má za sebou teprve první přípravný zápas v dresu Gunners, a to v Singapuru proti Evertonu (3:1). Při své premiéře zanechal podle anglických médií dobrý dojem, přesto už se našel první kritik Čechova nedávného transferu. Je jím David James, rekordman v počtu odchytaných nul v Premier League (173).

Foto: Joseph Nair, ČTK/AP

Brankář Arsenalu Petr Čech diriguje své spoluhráče v zápase s Evertonem.

Článek

Čech vyrazil s novými spoluhráči do Singapuru a jeho první duel proti Evertonu byl vítězný. „Připsal si několik báječných zákroků. Brilantní reflex a soustředěnost ukázal především pět minut před poločasem proti střele Naismithe," chválil třiatřicetiletého Čecha server listu Daily Mail.

„Už jeho první kontakt s míčem ve třetí minutě se setkal s hlasitým jásotem fanoušků Arsenalu," napsal server goal.com. „Čech následně ukázal, že právě on by mohl být tím rozdílovým hráčem v boji o titul. Vyzařovala z něj sebedůvěra a jistota," dodaly zmíněné internetové stránky.

„Úspěch není zaručen, ale kouč Wenger je nyní ve větším klidu. Má stabilnější kádr a nákup Čecha se jeví jako prozíravý podpis," uvedl list The Guardian.

Do formy se nevrátí, tvrdí James

Podobné názory však nesdílí anglický rekordman David James. Brankář, který v Premier League vychytal 173 čistých kont a s 536 starty patří na třetí místo v počtu odehraných zápasů, je toho názoru, že Čech už není v ideálním věku. „Samozřejmě jde o kvalitního brankáře, ale nepřichází v nejlepším rozpoložení. Ve 33 letech se už jen těžko vrátí do své dřívější ideální formy," prohlásil James pro talkSPORT.

Na transferu podle něj vydělá konkurenční Chelsea, která koupila Bosňana Asmira Begoviče. „Kdybych byl fanoušek Arsenalu, v mužstvu bych raději viděl Begoviče," dodal čtyřiačtyřicetiletý James, který odchytal 53 zápasů za reprezentaci Albionu a v Premier League chytal za Liverpool, Aston Villu, WHU, Manchester City a Portsmouth.

Právě James drží rekord v počtu vychytaných čistých kont v anglické lize, na který nyní útočí i Čech. K vyrovnání mu scházejí čtyři čistá konta.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články