Hlavní obsah

Real se vysněné posily nedočká. Odchod De Gey zatrhl generál Van Gaal

Manchester/Madrid

Fotbalový Manchester United gólmana Davida de Geu do Realu Madrid nepustí. Vedení královského klubu s brankářem přitom počítalo jako s náhradou za Ikera Casillase, jehož minulý týden Bílý balet prodal do FC Porto.

Foto: Profimedia.cz

Změna dresu a fotbalové putování do rodného Madridu zřejmě gólmana Davida de Geu nečeká.

Článek

Kouč anglického klubu Louis van Gaal si podle listu Daily Mail nebral servítky: „Raději mu dám roční placenou dovolenou, než bych ho pustil do Realu..."

Reagoval tak na námitku, že španělský gólman má na Old Trafford smlouvu do léta 2016 a jeho cena bude rapidně klesat, pokud nepodepíše novou. De Gea by ale do týmu z rodného Madridu údajně rád přestoupil.

V Madridu ztratili trpělivost a na pozici jedničky pasovali Kostaričana Keyrola Navase. Ten dělal v minulé sezóně dvojku právě Casillasovi. Odvetou vůči Manchesteru má být ze strany Realu stop jakékoliv komunikaci na téma odchodu obránce Sergia Ramose na Old Trafford. Podle španělského tisku je důvodem rozhodnutí vedení klubu, že by před fanoušky neobstálo, kdyby prodalo dvě ikony naráz.

Van Gaal má sice k dispozici i bývalou jedničku Barcelony Victora Valdése, ale podle listu Daily Mail zvažuje příchod dalšího gólmana, protože Valdés by rád odešel. V hledáčku má argentinskou reprezentační jedničku Sergia Romera ze Sampdorie. Toho zná ještě z Alkmaaru.

Odejde Di María do PSG?

Van Gaal už v létě pustil bratrům Woodwardům, majitelům klubu, notně žilou. Za čtyři velké posily - záložníky Bastiana Schweinsteigera a Morgana Schneiderlina, obránce Mattea Darmiana a útočníka Memphise Depaye - utratil dohromady 83,1 miliónu liber (asi 3,24 mld. korun).

Odchody Robina van Persieho a Naniho do Fenerbahce nepřinesly ani desetinu této sumy. Ed Woodward, výkonný viceprezident klubu, i proto vzkázal šejkům, vlastnícím Paris St. Germain, že pokud je jejich touha po argentinském záložníkovi Ángelu di Maríovi opravdová, musejí si připravit nejméně 52 miliónů liber (více než dvě miliardy korun).

Reklama