Hlavní obsah

NY Red Bulls - Chelsea 4:2Děravá obrana anglického mistra Mourinha neděsí. Lepší než vyhrát 10:0, tvrdí

New Jersey

Rozpačitě vstoupil do přípravy na novou sezónu úřadující anglický šampión Chelsea. Blues podlehli v rámci International Champions Cupu New Yorku Red Bulls 2:4. Přes čtyři inkasované góly však kouč Londýňanů José Mourinho viděl v zápase řadu pozitiv. "Tato porážka je lepší než vyhrát 10:0," řekl portugalský stratég pro oficiální internetové stránky klubu.

Sestřih z utkání NY Red Bulls - Chelsea

 
Článek

Chelsea vedla po pěkné akci, kterou zakončil Francouz Rémy. Do druhé půle ale Mourinho výrazně prostřídal, na hřiště poslal osm nových hráčů včetně náhradního brankáře Begoviče a účastník MLS ho nijak nešetřil. Dvakrát ho překonal Davis, po jedné brance zaznamenali Castellanos a Adams. Za Blues skóroval už pouze Hazard.

"Kdybychom vyhráli 10:0, nebyl bych šťastný, protože by to znamenalo, že bylo utkání pro nás moc jednoduché. Potřebovali jsme zápas, který nám něco dá. Byla to dobrá příprava," pochvaloval si Mourinho.

Chelsea má za sebou několik dnů perného tréninku. Chyby v utkání a překvapivý konečný výsledek tak Mourinho přičítal i únavě. "Měli jsme jedenáct těžkých tréninků v šesti dnech. Věřím svým hráčům, ale druhá půle byla katastrofa," přiznal.

Begoviče nezatracuje

Smutný debut si v bráně Chelsea odbyl osmadvacetiletý Bosňan Asmir Begovič. Do druhé půle nahradil jedničku Thibauta Courtoise a celkem čtyřikrát lovil míč ze sítě. Mourinho ovšem z jeho nevydařené premiéry žádnou vědu nedělá. "Jsem velmi rád, že tu Asmir je. Byl velmi unavený z tréninků stejně jako Courtois, který chyboval v prvním poločase. Když je gólman unavený, koordinace je nízká, agilita a rychlost reakce neexistují," připomněl Portugalec, jenž ocenil výkon i zámořského protivníka.

"Byli rychlí, hodně namotivovaní. Byli šťastní, že můžou hrát proti nám a udělali z toho mnohem lepší zápas, než jsme mysleli," liboval si Mourinho.

Další střetnutí v rámci International Champions Cupu čeká Chelsea v noci ze soboty na neděli, kdy ji prověří Paris St. Germain.

International Champions Cup:
New York Red Bulls - Chelsea 4:2 (0:1)
Branky: 73. a 77. Davis, 51. Castellanos, 70. Adams - 26. Rémy, 75. Hazard.
Sestava Chelsea:
I. pol.: Courtois - Ivanovič, Cahill, Zouma, Azpilicueta - Mikel, Fábregas - Moses, Oscar, B. Traoré - Rémy.
II. pol.: Begovič - Ania (73. Solanke), Zouma, Terry, Azpilicueta - Matič, Ramires - Oscar, Loftus-Cheek, Hazard - Costa.

Reklama

Související témata: