Hlavní obsah

Střelecký rekord je na dosah. Dokáže ho Rooney překonat už letos?

Manchester/Praha

V klubové historii Manchesteru United mu mezi střelci patří třetí příčka. Na prvního Sira Bobbyho Charltona ztrácí devatenáct branek. Přesto chce na něj anglický fotbalový reprezentant Wayne Rooney zaútočit už v letošní sezóně. „Jsem připraven opět střílet góly,“ prozradil Rooney pro britský list Daily Mail.

Foto: Ted S. Warren, ČTK/AP

Anglický útočník Wayne Rooney během tréninku.

Článek

Loňská sezóna byla pro Rooneyho trochu jiná než ty předešlé. Trenér Van Gaal ho z útoku přeřadil do zálohy, což se odrazilo i na počtu vstřelených gólů devětadvacetiletého fotbalisty.

Do střelecké listiny se zapsal čtrnáctkrát (počítány všechny soutěže). Jen pro srovnání, v letech 2009/10 a 2011/12 skóroval rodák z Liverpoolu čtyřiatřicetkrát v každém z těchto ročníků. To nastupoval na postu klasického útočníka. A právě na tuto pozici by se rád vrátil i Rooney. „Pozice 9 (střední útočník) je přesně ta pozice, ze které si myslím, že nejlépe dokážu střílet góly. Teda, doufám v to."

Rooney je momentálně třetí nejlepší střelec v historii Rudých ďáblů. Ve 479 utkáních nasázel 230 branek. Na druhého Denise Lawa ztrácí sedm zářezů, na Sira Bobbyho Charltona devatenáct. „Nikdy mi nešlo o osobní statistiky, primárně chci pomoct týmu," konstatoval Rooney. „Momentálně pracuji na zlepšení kondice, abych byl připraven na začátek sezóny," dodal.

V přípravných střetnutích zatím Rooney střelecky mlčí. Napravit to může už večer, kdy Manchester v předposledním přípravném klání hostí od 22 hodin SELČ Barcelonu na tradičním International Champions Cupu.

V Premier League nastoupí Rooney a spol. k prvnímu ostrému utkání 8. srpna, kdy na Old Trafford přijede Tottenham.

Překoná Wayne Rooney v historické tabulce střelců Manchesteru United Sira Bobbyho Charltona už letos?
Ano
68,9 %
Ne
27,7 %
Vyrovná ho
3,4 %
Celkem hlasovalo 3663 čtenářů.

Reklama