Hlavní obsah

Nejdražší hráč v historii Premier League se nejspíš bude stěhovat. Po Di Maríovi touží PSG

Když fotbalisté Manchesteru United přehráli Barcelonu 3:1, trenér Rudých ďáblů Louis Van Gaal měl několik důvodů k radosti. Poprvé se v přípravě trefil střelec Rooney, zbylé góly obstarali nadějní mladíci (Lingard a Januzaj), a v bráně podal výborný výkon gólman De Gea, o jehož možném odchodu do Realu Madrid se spekuluje už dlouho. V pozadí za tím vším je však věc, která se zkušenému lodivodovi vůbec nelíbí - pravděpodobný přesun záložníka Ángela Di Maríi do Paris Saint-Germain.

Foto: Sport.cz

Argentinský záložník Ángel Di María.

Článek

Ten přitom na Old Trafford zamířil teprve před rokem za rekordních 59,7 miliónu liber (přes 2,2 miliardy korun) z Realu Madrid, čímž vytvořil nový rekord Premier League. Nyní je podle britských médií na spadnutí jeho stěhování do týmu mistra francouzské ligy PSG. Přestupová částka by se měla pohybovat okolo 46, 5 miliónu liber (přes 1,7 miliardy).

5 největších přestupů v anglické Premier League
Ángel Di María (Arg.)59,7 miliónu liberZ Realu Madrid do Manchesteru United, 2014
Fernando Torres (Šp.)50 miliónů liberZ Liverpoolu do Chelsea, 2011
Raheem Sterling (Angl.)49 miliónů liberZ Liverpoolu do Manchesteru City, 2015
Mesut Özil (Něm.)42,4 miliónu liberZ Realu Madrid do Arsenalu, 2013
Sergio Agüero (Arg.)38 miliónů liberZ Atlética Madrid do Manchesteru City, 2011
Zdroj: BBC.com

Odchodu argentinského reprezentanta nahrává i fakt, že není s týmem na zámořském turné. Stejně jako jeho spoluhráč Marcos Rojo. „Marcos měl problémy s pasem, proto tu není. Ale u Ángela nevím, proč neodletěl. Nemám k tomu co říct, " potvrdil BBC absenci Di Maríi Van Gaal.

Stejný zdroj také uvádí, že by měl Di María odletět do New Jersey, kde se poslední vítěz Ligue 1 připravuje, a absolvovat zde zdravotní prohlídku. Podle dalšího britského listu Daily Mail chce PSG odhalit novou posilu už během amerického turné, tudíž před oficiální prezentací v Paříži.

Příchod sedmadvacetiletého křídelníka zatím ale nepotvrdil kouč Pařížanů Laurent Blanc. „Je to výborný hráč, to je samozřejmé, ale zatím není nic oficiální. Nicméně očekáváme, že do New Jersey přiletí. Nyní jsme však ve fázi, kdy čekáme na jeho rozhodnutí. Vždyť volí mezi dvěma velkokluby. Ale byli bychom rádi, kdyby si zvolil nás," uzavřel Blanc.

Přestoupí Ángel Di María do PSG?
Ano
80 %
Ne
20 %
Celkem hlasovalo 4863 čtenářů.

Reklama