Hlavní obsah

Manchester United získal do branky Argentince Romera

Manchester United posílil argentinský reprezentační brankář Sergio Romero. Osmadvacetiletý finalista mistrovství světa přichází na Old Trafford jako volný hráč po vypršení smlouvy v Sampdorii Janov a s United podepsal tříletý kontrakt s opcí na ještě jednu sezónu.

Foto: Ted S. Warren, ČTK/AP

Kouč Manchesteru United Louis van Gaal během jednoho z tréninků v zámoří, kde se jeho tým chystá na sezónu. V mužstvu zkušený trenér uvítá i svého bývalého svěřence Sergia Romeru.

Článek

Romero se v Manchesteru sejde s koučem Luisem van Gaalem, pod jehož vedením chytal v Alkmaaru. Společně získali v roce 2009 nizozemský titul. K novému klubu se dvaašedesátinásobný argentinský reprezentant připojí na nynějším turné ve Spojených státech.

"Sergio je velmi dobrý gólman, jsem nadšený, že ho budu mít v Manchesteru United. Loni v Brazílii prožil skvělé mistrovství světa, na což bych ale raději moc nevzpomínal," uvedl Van Gaal. Na MS vedl Nizozemsko, které Romero pomohl vyřadit v semifinále v penaltovém rozstřelu, v němž chytil střely Rona Vlaara a Wesleyho Sneijdera.

Romerův příchod je podle všeho definitivním stvrzením odchodu náhradníka Víctora Valdése, který má s Van Gaalem spory. Zároveň může Argentinec představovat náhradu za brankářskou jedničku Davida De Geu, o něhož má údajně enormní zájem Real Madrid. "Musíme se připravovat na sezonu s rizikem, že David De Gea odejde. Proto jsem rád, že jsme získali Sergia, který by mohl tento problém vyřešit," poznamenal Van Gaal.

Manchester zakončí předsezonní turné ve středu proti týmu Paris St. Germain, jenž se zajímá o záložníka United Angela di Maríu.

Reklama

Související témata: