Hlavní obsah

Dva zápasy, dvě trofeje. Čech? Přestup léta, shodují se fanoušci Arsenalu

Londýn

Fotbalový brankář Petr Čech se o víkendu poprvé představil v novém domácím prostředí a od fanoušků Arsenalu se dočkal vřelého přijetí. Jeho první kontakt s míčem diváci na Emirates Stadium ocenili mohutným aplausem, během nedělního utkání proti Wolfsburgu (1:0) pak třiatřicetiletý gólman předvedl několik pohotových zákroků. Přípravné období se však chýlí ke konci a už v neděli Čecha čeká první ostrý zápas. Bude čelit někdejším spoluhráčům z Chelsea.

Zákroky Petra Čecha v přípravě proti Wolfsburgu.

 
Článek
Fotogalerie

„Petr Čech: Dva zápasy, dvě trofeje," shrnul jeden z fanoušků na serveru listu Daily Mail dosavadní bilanci zkušeného gólmana. Samozřejmě že se zatím jedná jen o přípravu a poháry ze Singapuru ani domácího Emirates Cupu nemají takovou váhu, jako celkový triumf v Premier League, nebo úspěchy na evropské scéně.

Novou letní posilu si příznivci Arsenalu rychle zamilovali. Bezprostředně po zápase skupina, čítající několik desítek převážně dětí, obklopila Čechovo Porsche a ten kvůli menšímu davovému šílenství nemohl ani projet. „Jsem rád, že domácí premiéra takhle dobře dopadla a chtěl bych všem fanouškům poděkovat za fantastické přijetí. Poprvé jsem chytal na domácím hřišti a mám radost, že jsme vyhráli," řekl Čech na svých webových stránkách.

Se svým nedělním výkonem mohl být spokojen. „Byly tam nějaké střely, centry. To, co jsem měl, jsem pochytal. Hlavně mě těší výhra. Sice šlo jen o přípravný turnaj, ale každá trofej se počítá. Byla to pro nás velmi dobrá příprava," dodal Čech.

Po dlouhé době je drtivá většina fanoušků přesvědčena o tom, že s Čechem může Arsenal myslet na trofeje. „Jeho příchod je bezpochyby přestupem léta, ale otázkou je, jak to bude vypadat, pokud se nám zraní klíčoví hráči," napsal příznivec s přezdívkou halftime hooch.

Také z dalších srší optimismus. „Letos konečně můžeme vyhrát Premier League. Podařilo se nám získat Čecha, vynikajícího brankáře, navíc od našeho rivala. Petr je top hráč a může být základem tohoto solidního mužstva," řekl jeden z mladších příznivců na klubovém kanálu ArsenalFan TV.

Pomůže Čech Wengerovi k premiérové výhře nad Mourinhem?

Celý Arsenal se už připravuje právě na ostře sledovaný nedělní duel FA Community Shield proti Chelsea. Souboj o de facto anglický Superpohár, který se uskuteční na legendárním stadiónu Wembley od 16 hodin (on-line na Sport.cz), je pro oba týmy nesmírně důležitý.

„Proti Wolfsburgu podal Čech výtečný výkon. Ale klíčový pro nás všechny bude právě nedělní zápas. Hlavně pro trenéra Wengera, už konečně musí porazit Mourinha. To bude zásadní moment na začátku sezóny, potřebujeme velké vítězství," dodal další z příznivců Gunners.

Nejsledovanější postavou bude zajisté právě český brankář. Čech v létě po jedenácti sezónách ukončil úspěšnou misi v dresu Blues a další trofeje hodlá sbírat v konkurenčním dresu Kanonýrů. Podaří se mu to hned na první pokus?

Dočká se Petr Čech v nedělním utkání FA Community Shield proti Chelsea své první důležité trofeje v Arsenalu?
Ano
80,8 %
Ne
19,2 %
Celkem hlasovalo 25977 čtenářů.

Reklama

Související témata: