Hlavní obsah

Vietnam - Manchester City 1:8Vietnamskou reprezentaci smetli, srdce fanoušků ale nezískali

Přípravný zápas na turné ve Vietnamu zvládli fotbalisté Manchesteru City bez sebemenších potíží. Tamní reprezentační tým, jemuž patří v žebříčku FIFA až 143. místo, rozmetali v pondělí vysoko 8:1. Obdiv a náklonnost tamních fanoušků však svěřenci Manuela Pellegriniho nezískali, řadu z nich totiž zklamali svým odtažitým chováním.

Zapálené vstupenky

 
Článek

Citizens včetně nové akvizice Raheema Sterlinga, jenž přestoupil do týmu v létě z Liverpoolu za 49 miliónů liber, se podle serveru 101greatgoals po příletu chovali povýšeně. Marné byly prosby desítek tlačících se fanoušků o autogram či společné selfie, hvězdy z Etihad Stadium odmítaly i žádosti tamních novinářů o interview.

Jeden z fanoušků dokonce na protest proti přezíravému přístupu hráčů anglického vicemistra k příznivcům demonstrativně spálil všech svých deset vstupenek na zápas, na které stál ve frontě dlouhých 12 hodin (viz video).

Fotbalumilovní asijští fanoušci přitom obvykle netají ke svým oblíbencům z Premier League vřelý vztah. Před dvěma roky při turné Arsenalu například jeden z nich vytrvale běžel podél autobusu londýnského týmu celých patnáct minut, během nichž měl v nohách už několik kilometrů. Užaslí hráči ho nakonec pozvali dovnitř.

Reklama

Související témata: