Hlavní obsah

Nový sportovní kanál startuje i s Premier League, Horváthem či Dovalilem

Zkušební režim už běží, naplno začne nový televizní kanál O2 Sport vysílat 8. srpna. Zákazníci placené O2 TV se mohou těšit na zápasy anglické Premier League, Ligy mistrů a české nejvyšší fotbalové soutěže. Vedle fotbalu najdou v programu také tenis, motorismus, basketbal, volejbal, plavání či bojové sporty. Televize láká nové diváky na možnost vybrat si sledované utkání nebo dokonce úhel kamery, nahrání přenosu, zpětné zhlédnutí či přehrávání na mobilních zařízeních.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Fotbalový expert Pavel Horváth ve studiu nového kanálu O2 Sport v pražské O2 Areně.

Článek
Fotogalerie

Získání sublicence na anglickou Premier League zvýraznilo vedle Ligy mistrů a Synot ligy lákavou fotbalovou nabídku. „Z domácí ligy přineseme nejatraktivnější zápas víkendu, z Premier League pět utkání v každém kole a z Ligy mistrů všech 130 duelů v ročníku," avizuje Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 Sport.

Šéfkomentátor Tomáš Radotínský bude mít za kolegy Petra Svěceného, Vlastimila Kaisra, Jiřího Vrbu, Milana Štěrbu, Kateřinu Trejbalovou či Václava Pilného.

Fotbalovými experty ve studiu budou Pavel Horváth, Jakub Dovalil a Miroslav Jirkal.

„Pavel ve fotbale něco dokázal, umí odlehčit atmosféru a diváci ho mají rádi. Věřím, že se z něj postupně stane uznávaný televizní expert - a že pak také jako trenér uplatní, co se ve studiu naučí," říká Radotínský.

Od lvíčat rovnou do televize

Dovalila televize angažovala hned poté, co skončil u reprezentace do 21 let. „Kuba na domácím šampionátu dokázal, jak dobrý je trenér. Poslední rok nedělal nic jiného, než že objížděl zápasy domácí soutěže. Málokdo má Synot ligu tak v malíku jako on a televize ho láká. Bude oživením," věří šéfkomentátor.

Jirkal je pak uznávaným analytikem. „V tom je brilantní, proto také pracoval pro reprezentaci, Spartu či Slavii," poukazuje Radotínský.

Jeho tým chce přijít s novými nápady ve studiu. Atraktivitě nabídky pak samozřejmě nahrál ostře sledovaný přestup Petra Čecha z Chelsea do konkurenčního Arsenalu.

Arsenal bude velkým lákadlem

„Kanonýři byli pro naše diváky zajímaví už Tomášem Rosickým, teď se u nich sešli dva nejlepší čeští fotbalisté. Arsenal navíc hraje dobrý fotbal a sledovat jeho zápasy je požitek, i já se na ně těším," přikyvuje Radotínský.

Nový kanál nabídne také další sporty. Tenisové turnaje ATP (komentátor Štěrba), WRC rallye (Petr Horák), bojové sporty (Ondřej Novotný), basketbalovou Euroligu (Petr Janouch), plavání či volejbal.

Stanice O2 Sport, za níž stojí společnost O2, bude dostupná výhradně zákazníkům její placené televize, kterou zatím využívá na 200 000 českých domácností. Cílem je co nejdříve zvýšit počet smluv na 500 000.

Reklama