Hlavní obsah

Chelsea - Barcelona 2:2, na penalty 4:2Chelsea se naladila na duel s Arsenalem, Hazard předvedl parádu

Bez odpočívajících hvězd Lionela Messiho a Neymara prohráli fotbalisté Barcelony na přípravném turné ve Spojených státech amerických i s druhým anglickým soupeřem. Na rozdíl od duelu s Manchesterem United (1:3) tentokrát rozhodly o vítězi souboje s Chelsea až penalty, v normální hrací době skončil zápas na stadiónu pro americký fotbal v Landoveru 2:2.

Slalom Edena Hazarda

 
Článek

V duelu šampiónů svých zemí šel před 78 914 diváky už po deseti minutách do vedení bývalý klub brankáře Petra Čecha po báječné individuální akci Edena Hazarda, který se prosmýkl přes čtyři hráče soupeře a uklidil balón k tyči branky Marca-Andrého ter Stegena. Ve druhém poločase sice výsledek otočili Luis Suárez a Sandro Ramírez, ale pět minut před koncem Gary Cahill zařídil hlavičkou rozstřel.

V něm Čechův nástupce Thibaut Courtois chytil střelu Gerarda Piquého, předtím belgického brankáře nepřekonal ani Alen Halilovič. Chelsea se tak naladila vítězně na nedělní anglický Superpohár proti současnému týmu českého gólmana Arsenalu.

"Jako příprava to bylo fantastické. Je to přátelský zápas, ale když Barcelona hraje s Chelsea, chcete vyhrát, to není přátelák," řekl kouč Chelsea José Mourinho. Jeho soupeř na americké tour ze tří zápasů vyhrál jen ten první nad Los Angeles Galaxy (2:1).

International Champions Cup v Landoveru (USA):
Chelsea - Barcelona 2:2, na penalty 4:2
Branky: 10. Hazard, 85. Cahill - 52. Suárez, 66. Sandro Ramírez. Diváci: 78 914.

Reklama