Hlavní obsah

Kozák je znovu ve formě. Bude to stačit na základ v Premier League?

Birmingham

Fotbalisté anglické Aston Villy přišli v letní přestávce o dosavadního střelce Christiana Bentekeho, který v minulém ročníku anglické ligy nastřílel 15 gólů a poté zvolil přestup do Liverpoolu. Šance se tak naskýtá dalším hráčům, mimo jiné i českému útočníkovi Liboru Kozákovi. Rodák z Opavy je po devatenáctiměsíční pauze kvůli zranění zpět ve formě a dělá všechno pro to, aby se prosadil do základní jedenáctky Villans.

Foto: avfc.co.uk

Útočník Aston Villy Libor Kozák slaví vstřelený gól do sítě Wolves.

Článek
Fotogalerie

Kozák si naposledy zahrál ostré soutěžní utkání na konci prosince 2013. Pak si zlomil nohu, musel na operaci, jenže léčba se zkomplikovala a před deseti měsíci podstoupil další chirurgický zákrok. Někdejší český reprezentant naštěstí už překonal veškeré problémy, s týmem zahájil letní přípravu a snaží se přesvědčit manažera Tima Sherwooda o svých střeleckých kvalitách.

Kozákovi největší konkurenti:
Gabriel Agbonlahor (28 let, Anglie), loni 36 zápasů/6 gólů
Jordan Ayew (23, Ghana), posila z Lorientu, loni 33 zápasů/13 gólů

A zatím se mu daří. Kozák skóroval hned v úvodním přátelském duelu proti Fulhamu, dvakrát se prosadil také v úterním malém derby proti Wolverhamptonu. Aston Villa prozatím nastřílela šest gólů, z toho šestadvacetiletý český útočník rovnou polovinu. „Jsem rád, že je zpátky. Je to fantastická zpráva pro náš tým," poznamenal trenér Sherwood.

Libor Kozák přišel na ostrovy před dvěma lety po úspěšném angažmá v Laziu Řím. V Premier League vstřelil čtyři branky během 14 odehraných zápasů, než ho přibrzdilo vážné zranění.

Bude ještě lepší

V současné době je Kozák odhodlán porvat se o místo v základní jedenáctce Aston Villy. „Je pěkné opět myslet jen na fotbal. Když jsem sem přišel, vedl jsem si poměrně dobře. Rád bych pokračoval tam, kde jsem skončil - střílením gólů. Budu ještě lepší. Vracím se silnější, než dříve," řekl Kozák na webových stránkách birminghamského týmu.

Českého dlouhána chválí i fanoušci. „Proti Wolves zahrál fantasticky. Nebyly to jen oba vstřelené góly, ale celkový výkon - extrémní a efektivní pohyb, hrál nahoru dolů. Dokázal, že není pouze vysoký útočník," objevuje se na internetových diskuzích, týkajících se Villans. „Libor dlouho čekal na svou šanci a letos vypadá velmi dobře," dodávají další příznivci na facebooku Aston Villy.

Odchovanec Opavy je jedním z pětice českých hráčů, kteří si mohou zahrát v elitní anglické lize. Vedle dvojice Petr Čech a Tomáš Rosický z Arsenalu se po trávnících Premier League budou prohánět ještě Matěj Vydra a Daniel Pudil z Watfordu.

Kolik ligových gólů Libor Kozák nastřílí v dresu Aston Villy?
Žádný
4 %
Maximálně pět
17,3 %
6 až 10
44,6 %
Více než 11
34,1 %
Celkem hlasovalo 6395 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články