Hlavní obsah

Paris St. Germain - Manchester Utd. 2:0Manchester na kolenou, Ibra si brankáře United vychutnal. Kam zmizel Di María?

Chicago

Fotbalisté Manchesteru United na závěr svého zámořského turné podlehli v Chicagu týmu Paris Saint-Germain 0:2. Výhru francouzského šampióna nad anglickým rekordmanem v počtu mistrovských titulů zařídili v průběhu jedenácti minut úvodního poločasu Blaise Matuidi a Zlatan Ibrahimovic, přičemž druhý jmenovaný po rychlém protiútoku pokořil Davida De Geu střelou mezi brankářovy nohy.

Ibrahimovic dorazil Manchester United

 
Článek

Kouč Louis van Gaal asi může hořce litovat, že se klubu na Old Trafford nepodařilo přivést Sergia Ramose, jenž nakonec prodloužil smlouvu s Realem Madrid. Obrana United totiž v utkání spolehlivostí nijak nehýřila, při prvním gólu si Phil Jones s Lukem Shawem spíše překáželi a Matuidi z toho profitoval.

Později zase zadáci anglického celku dovolili Maxwellovi naservírovat Ibrahimovicovi míč do míst, kde se ostrostřelec kvalit švédského snajpra prostě nemůže mýlit. A mohlo být ještě hůř, kdyby v závěru po Carrickově chybě lépe mířil střídající Youssouf Sabaly.

Ve středečním utkání si v základu United odbyl premiéru Bastian Schweinsteiger, znovu však chyběl záložník Ángel di María, který má podle spekulací namířeno právě do pařížského celku. Argentinský reprezentant dostal po mistrovství Jižní Ameriky dovolenou, ale minulou sobotu se již měl k týmu ve Spojených státech připojit, což se nestalo. Trenér Manchesteru údajně nemá ponětí, kde nejdražší hráč klubové historie je.

"Nevím, kde je. Možná to víte vy," odsekl Van Gaal na dotazy novinářů. Kouč francouzského mistra Laurent Blanc byl vstřícnější. "Manchester a PSG jsou velké kluby a jednání mohou být složitá, ale mám pocit, že se blížíme ke konci," řekl Blanc.

Sedmadvacetiletý Di María strávil v Manchesteru jedinou nepříliš vydařenou sezónu po loňském příchodu z Realu Madrid za 59,7 miliónu liber. Podle deníku Le Parisien už kývl PSG na návrh pětileté smlouvy, k dohodě mezi kluby ale zatím nedošlo.

Fotbalový International Champions Cup, hráno v Chicagu:
Paris St. Germain - Manchester United 2:0 (2:0)
Branky: 25. Matuidi, 34. Ibrahimovic. Diváci: 61 351.

Reklama