Hlavní obsah

Kozákovi zřejmě přibude konkurence, do Premier League se vrací vyhlášený kanonýr

Birmingham

Aston Villa se před nadcházejícím ročníkem fotbalové Premier League vzdala belgického reprezentanta Christiana Bentekeho, jenž zamířil do Liverpoolu, a v Anglii už deník Express píše o jeho možném nástupci. Po ghanském Jordanu Ayewovi má do birminghamského klubu přijít také Dimitar Berbatov, který naposledy hrál za Monako a nyní je volným hráčem.

Foto: avfc.co.uk

Útočník Aston Villy Libor Kozák to zřejmě nebude mít lehké ani po odchodu Bentekeho.

Článek
Fotogalerie

Čtyřiatřicetiletý forvard by tak měl konkurovat českému zakončovateli Liboru Kozákovi, jenž se chce po devatenáctiměsíční pauze způsobené zraněním prosadit do sestavy Villans.

Berbatov už má s Premier League bohaté zkušenosti, když v minulosti nastupoval za anglické celky Tottenhamu, Manchesteru United a Fulhamu.

Podle zdroje britského deníku by Berbatov měl v pondělí dorazit do Birminghamu a během následujících dnů dořešit svůj přestup. Bulharský útočník tak podle všeho upřednostní nabídku Aston Villy před dalšími zájemci, mezi nimiž měl být Werder Brémy nebo nováček anglické nejvyšší soutěže Bournemouth.

Nové tváře by se měly v brzké době objevit i v dalších anglických klubech. Chelsea podle deníku Bild už odsouhlasila přestupovou částku za ghanského beka Rahmana Babu z německého Augsburgu. Tottenham pro změnu usiluje o defenzivního záložníka Borussie Dortmund Svena Bendera, alespoň to uvádí list Daily Mirror. Krátce před začátkem nového ročníku je tak na anglickém přestupovém trhu stále rušno.

Reklama

Související témata: