Hlavní obsah

Wilshere si znovu poranil kotník, Rosického zdravotní stav se zlepšuje

Londýn

Zdravotní problémy záložníka Jacka Wilsherea z Arsenalu nekončí. Třiadvacetiletý fotbalista podle serveru BBC utrpěl po souboji na sobotním tréninku vlasovou zlomeninu v pravém kotníku a hrozí mu, že bude až osm týdnů mimo hru. Naopak zranění Tomáše Rosického se úspěšné hojí.

Foto: Paul Hackett, Reuters

Jack Wilshere zmešká start Premier League.

Článek

Wilshere sice nemusí na operaci, ale zmešká začátek nové sezóny, do které londýnský celek vstoupil nedělní výhrou v Superpoháru nad Chelsea. Kanonýři se v úvodním zápase střetnou s West Hamem a do utkání by možná mohl zasáhnout i Rosický, jehož v minulých týdnech trápilo poraněné koleno.

"Welbeck a Rosický se zdárně zotavují ze svých zranění," prohlásil neurčitě pro oficiální internetové stránky klubu trenér Arséne Wenger.

V minulém ročníku Wilshere kvůli zranění levého kotníku nehrál pět měsíců. V listopadu se navíc musel podrobit dvěma operacím vazů a vrátil se až na posledních šest zápasů včetně dvou utkání Anglie v kvalifikaci mistrovství Evropy.

S kotníky měl Wilshere potíže také před čtyřmi lety. Tehdy v přípravě utrpěl únavovou zlomeninu a po operaci nehrál téměř rok a půl.

Reklama