Hlavní obsah

Chelsea - Swansea 2:2Obhájce titulu ztratil hned na startu, Courtois viděl červenou. Češi si v Anglii nekopli

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea vykročili za obhajobou titulu v anglické lize remízou 2:2 se Swansea. Od 52. minuty hráli bez vyloučeného brankáře Courtoise. Manchester United začal vítězstvím 1:0 nad Tottenhamem. Jediným střelcem vyrovnaného utkání se v 22. minutě stal hostující bek Kyle Walker, který nešťastně trefil míč do sítě brankáře Michela Vorma. Premier League tak poprvé v historii odstartovala vlastním gólem. V dalších sobotních zápasech se na hřiště nedostal ani jeden z českých fotbalistů.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Útočník Swansea Bafetimbi Gomis padá po kontaktu s brankářem Thibautem Courtoisem.

Článek
Fotogalerie

Chelsea proti Swansea dvakrát vedla, ale ani jednou těsný náskok neudržela. Skóre otevřel ve 23. minutě Oscar a následovala hektická desetiminutovka. Během ní nejprve vyrovnal André Ayew, ale po půlhodině si domácí vzali vedení zpět, po vlastním gólu Federica Fernándeze.

Rozhodující okamžik zápasu přišel deset minut po přestávce. Courtois fauloval pronikajícího Bafetimbiho Gomise a byl vyloučen. Do branky se postavil Asmir Begovič, který v roli dvojky na Stamford Bridge nahradil Petra Čecha, jenž odešel do Arsenalu, ale na Gomisův pokutový kop byl krátký.

Svěřenci trenéra Louise van Gaala se v závěrečných minutách duelu na Old Trafford ještě strachovali o tříbodový zisk, avšak Rudé ďábly podržel argentinský brankář Sergio Romero, který zaujal místo po loňské jedničce Davidu de Geovi.

Španěl, jehož odchod do Realu Madrid se zdá být nevyhnutelným, zápas sledoval jen z tribuny. "Poslední dva nebo tři roky to byl náš nejlepší hráč. Nenecháme ho odejít tak snadno. Chceme prodávat za stejné peníze, za jaké kupujeme," uvedl Van Gaal po vítězném zápase. Do základní sestavy United se nevešel ani první Němec v kádru Rudých ďáblů Bastian Schweinsteiger, kterého nizozemský manažer poslal na hřiště až po hodině hry.

Smůlu v sobotu měli také čeští fotbalisté. Dvojice Matěj Vydra a Daniel Pudil sledovala alespoň z lavičky náhradníků snažení svých spoluhráčů z Watfordu, kteří na hřišti Everonu dvakrát vedli, duel však skončil remízou 2:2.

Další český útočník Libor Kozák se nevešel ani na soupisku Aston Villy, která si veze tři body ze hřiště dalšího nováčka Bournemouthu. Šest gólů padlo v Leicesteru, kde domácí porazili Sunderland 4:2. Dvěma góly k vítězství přispěl alžírský reprezentant Rijád Mahriz.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:
Manchester United - Tottenham 1:0 (22. vlastní Walker)
Bournemouth - Aston Villa 0:1 (72. Gestede)
Everton - Watford 2:2 (76. Barkley, 86. A. Koné - 14. Layún, 83. Ighalo)
Leicester - Sunderland 4:2 (18. a 25. z pen. Mahriz, 11. Vardy, 66. Albrighton - 61. Defoe, 71. S. Fletcher)
Norwich - Crystal Palace 1:3 (69. Redmond - 39. Zaha, 49. Delaney, 90.+4 Cabaye)
Chelsea - Swansea 2:2 (23. Oscar, 30. vlastní Fernández - 29. A. Ayew, 55. Gomis z pen.).

Reklama

Související témata: