Hlavní obsah

Swansea pomohla penalta a červená karta, jinak by neměla šanci, míní Mourinho

Praha/Londýn

Nepovedený vstup do sezóny prožívají fotbalisté Chelsea. Před týdnem nestačili v Community Shield na Arsenal, kterému podlehli 0:1. V sobotu svěřenci Josého Mourinha remizovali se Swansea 2:2. Červenou kartu navíc obdržel belgický brankář ve službách Blues Thibault Courtois, což podle portugalského stratéga zásadně ovlivnilo konečný výsledek. „Swansea by proti jedenácti hráčům neměla šanci,“ vyjádřil se Mourinho pro britskou BBC.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Útočník Swansea Bafetimbi Gomis padá po kontaktu s brankářem Thibautem Courtoisem.

Článek
Fotogalerie

Inkriminovaný moment nastal v 52. minutě utkání. Útočník velšského celku Bafétimbi Gomis dostal dlouhou přihrávku za obranu a řítil se na Courtoise, který vyběhl na hranici velkého vápna. Francouzský forvard byl u balónu dříve a dokázal si ho trknout do běhu. Courtois pak svého soupeře trefil kopačkou. Gomis však pádu hodně přidal.

Hlavní rozhodčí Michael Oliver neváhal a nařídil proti Chelsea pokutový kop a Belgičana vyloučil. Premiéru si tak odbyl Asmir Begovič, který na Stamford Bridge přišel ze Stoke City. Nařízenou penaltu ale nechytil, a Swansea srovnala na konečných 2:2.

„Nechci verdikt sudího komentovat," řekl striktně Mourinho.

„Pokud ale hrajete s deseti hráči a vedete, tak se snažíte najít takovou strategii, abyste vedení udrželi, ale pokud vám vyloučí hráče a stav je vyrovnaný, tak vyhrát zápas je mnohem těžší. Řekl bych, že v jedenácti jsme byli k neporažení. Po vyloučení bojovali někteří hráči nad rámec svých možností," pravil dvaapadesátiletý kouč.

Červená byla jasná, míní Monk

Za to trenér Swansea Garry Monk má na penaltu jasný názor. „Byla to velká příležitost na vstřelení gólu, můj názor je, že červená byla na místě."

S výsledkem je také spokojený. „Myslím, že jsme si za naše počínání minimálně bod zasloužili. Navíc jsme ukázali, že směrem dopředu můžeme být nebezpeční."

Fotbalový expert a bývalý hráč Liverpoolu či Tottenhamu Jamie Redknapp s Monkem nesouhlasí. „Bez debat to byla jasná penalta, ale červená karta? Nemyslím si, že došlo k zabránění gólové příležitosti. Cahill by se podle mě stihl vrátit a zabránit gólu."

Reklama

Související témata: