Hlavní obsah

Létal jako Superman, utahovali si z Čecha. Hloupé góly, litoval kouč Arsenalu

Londýn/Praha

Hrubá chyba, porážka, navíc na domácí stadiónu. Horší premiéru si lze stěží představit. Brankář Petr Čech přesně takovou zažil, v prvním ligovém zápase za Arsenal se podepsal pod překvapivou porážku s West Hamem United 0:2. Záložník Tomáš Rosický kvůli zranění do nedělního duelu 1. kola Premier League nenastoupil.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Petr Čech inkasuje! U míče byl pozdě a Cheikhou Kouyaté ho hlavou překonal.

Článek
Fotogalerie

„Takovýhle první zápas nebyl ve scénáři - chyba a bez bodů. Ale zítra je nový den, abychom se připravili na příští zápas," napsal Čech na svém twitteru. „Neviděl jsem v našem týmu mnoho přesvědčivých individuálních výkonů. Góly byly hloupé, nicméně jednalo se o kolektivní chyby," nezatracoval ho trenér Kanonýrů Arséne Wenger.

Osudné zaváhání české jedničky přišlo v 43. minutě. Po zahrání přímého kopu Čech vyběhl na centr, jenže proletěl do prázdna, Kouyaté byl u míče dřív a hlavou pohodlně trefil prázdnou branku.

„V Arsenalu to není jako na Stamford Bridge, kde je pokutové území dobře izolované. Proti West Hamu řešil Čech za 90 minut více situací než v Chelsea za měsíc. Při klíčovém centru použil styl Superman, ale míč nezachytil," napsal komentátor internetové verze britského deníku Daily Mail.

Laciné góly

Čech, kterého Arsenal v létě koupil z Chelsea za 10 miliónů liber (přibližně 385 miliónů korun), inkasoval i z druhé střely. Po přestávce ho překvapil ránou zpoza vápna Argentinec Mauro Zárate. Frustrovaný Arsenal se nezmohl ani na snížení, s West Hamem padl po osmi letech.

„Nebyli jsme přesvědčiví ani v obraně, ani v útoku. Prohráli jsme si zápas sami," zlobil se Wenger. „Vzadu jsme dostatečně zkušení, našemu nejmladšímu hráči je tuším 30 let. Celkově jsme dostali laciné góly. Projevilo se, že West Ham byl v přípravě mnohem dál, odehrál i několik ostrých zápasů v Evropské lize. Náš výkon nebyl dobrý," dodal francouzský manažer, který v létě zahájil svou již 20. sezónu na lavičce Gunners.

Výbuchu přitom vůbec nic nenasvědčovalo, právě naopak. Kanonýři před týdnem triumfovali nad Chelsea 1:0 v anglickém Superpoháru, mluvili o útoku na mistrovský titul...

Reklama