Hlavní obsah

West Bromwich - Manchester City 0:3Manchester City ukázal sílu. Premier League začal jasným vítězstvím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Touré 0 : 1
24. Touré 0 : 2
59. Kompany 0 : 3

Na rozdíl třeba od Arsenalu či Chelsea vstoupili fotbalisté Manchesteru City do anglické Premier League naprosto suverénně, když na hřišti West Bromwiche vyhráli jednoznačně 3:0. Hrdinou utkání se stal záložník z Pobřeží slonoviny Yaya Touré, jenž v prvním poločase dvakrát skóroval.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Vincent Kompany (druhý zleva) oslavuje se spoluhráči z Manchesteru City gól proti West Bromwichi.

Článek
Fotogalerie

Zatímco u prvního gólu se dlouho nevědělo, kdo je vlastně jeho autorem, protože se zdálo, že Tourého střelu tečoval nejprve David Silva a následně prošel i mezi nohama domácímu obránci Craigu Dawsonovi, u druhé branky už nebylo o autorství pochyb.

Touré napřáhl po přihrávce od exsparťana Bonyho Wilfrieda zpoza šestnáctky a zakroucenou střelou nedal domácímu brankáři šanci. Vítězství pojistil po necelé hodině hry po rohovém kopu hlavou Vincent Kompany.

Před zápasem byla největší pozornost upřena na posilu za 49 miliónů liber Raheema Sterlinga. Při jeho debutu v dresu City však excelovali především Touré s Davidem Silvou. City tak hned na startu ligy ukázali velkou sílu, kterou hned v příštím kole prověří ve šlágru kola mistrovská Chelsea.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:
West Bromwich - Manchester City 0:3 (9. a 24. Touré, 59. Kompany).

Reklama

Související témata: