Hlavní obsah

Ustojí Mourinho spor s týmovou doktorkou? Zuří už i majitel Chelsea Abramovič

Londýnská Chelsea FC se dostala do problémů zřejmě dřív, než čekala. Anglický Superpohár přenechala konkurenčnímu Arsenalu a po neuspokojivém vstupu do Premier League (domácí remíza 2:2 se Swansea) se na ostrovech propírá kauza okolo degradované lékařky prvního týmu Evy Carneirové. Sympatická brunetka se stala obětním beránkem hněvu kouče Josého Mourinha, který sice před několika dny s Blues prodloužil smlouvu, současným chováním ale klubu spíše škodí a podle serveru listu Daily Mail už naštval také majitele klubu Romana Abramoviče.

Mourinho se zlobí na svůj lékařský tým.

 
Článek

Chelsea, José Mourinho a Eva Carneirová. V současné době není v anglickém fotbale více diskutované téma, nežli rozpor mezi portugalským manažerem a gibraltarskou rodačkou. Ta již nesmí na lavičku londýnského klubu.

Celá kauza vrhá na Chelsea zlověstný stín, což se pochopitelně nelíbí ruskému majiteli. Roman Abramovič podle anglického tisku doslova zuřil, když se dozvěděl, že Mourinho veřejně kritizuje zkušeného a zodpovědného zaměstnance v televizi a rádiu. Miliardáři se takové výroky pranic nelíbily. Carneirová by údajně také mohla žádat omluvu a zvážit právní kroky, což by tak velký tým v očích veřejnosti nenávratně poškodilo.

Rozptylovala kabinu?

Listy Guardian a The Sunday Times připomínají, že nejde o první spor mezi atraktivní brunetou a prostořekým koučem. Tomu se v minulé sezóně nelíbily léčebné metody při zranění Diega Costy. Španělský útočník měl problémy s podkolenní šlachou a Mourinho to z velké části dával za vinu právě lékařskému týmu.

Objevily se i spekulace, podle nichž Mourinhovi vadí, že je Carneirová žena. Jako příslušnice něžného pohlaví údajně rozptyluje kabinu.

Mezitím se množí hlasy odborníků, kteří se portugalské lékařky zastávají. „Její degradace je nespravedlivá, je to nejzazší bod, který trenér udělal. V zápase proti Swansea byl lékařský tým povolán na pokyn hlavního rozhodčího. Pokud by odmítl vstoupit na hrací plochu, porušil by povinnost pečovat o pacienty," uvedli ve společném prohlášení lékaři z dalších mužstev hrajících Premier League.

Poškodila Carneirová snažení Chelsea v závěru zápasu?
Ano, trest je zasloužený
3,9 %
Ano, ale trest je nepatřičný
4,4 %
Ne
91,7 %
Celkem hlasovalo 52135 čtenářů.

Reklama

Související témata: