Hlavní obsah

Aféra kolem lékařky Chelsea? Možná jsou za tím problémy uvnitř klubu, míní Wenger

Londýn

Trenér Chelsea José Mourinho a šéf lavičky Arsenalu Arséne Wenger se příliš v lásce nemají. Francouz ve službách Kanonýrů se k aféře kolem lékařky Chelsea Evy Carneirové celý týden nevyjadřoval, když se ho ale novináři na tiskové konferenci zeptali, odpověděl, že za celou událostí mohou být neshody v klubu.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Nesmiřitelní soupeři. Vpravo trenér Arsenalu Arséne Wenger, vlevo jeho protějšek z Chelsea José Mourinho.

Článek

Mourinho se zlobí na svůj lékařský tým

Ještě na konci minulé sezóny byl Portugalec Mourinho fanoušky a vedením Chelsea vynášen do nebes. I po návratu se mu podařilo na Stamford Bridge vrátit ligový titul a Special One byl zase o něco speciálnější. Ale pak se začalo všechno hroutit. Mou se nejdříve nepohodl s majitelem Romanem Abramovičem, který mu přes jeho nesouhlas prodal Petra Čecha. A navíc do konkurenčního Arsenalu.

A teď musí řešit další trable týkající se atraktivní a na ostrovech populární lékařky Carneirové, kterou sepsul poté, co v závěru zápasu se Swansea vběhla na trávník, aby ošetřila Edena Hazarda. Mourinho, jenž má občas potíže s vlastní ješitností, těžce skousával, že tak doktorka učinila na popud sudího, nikoliv jeho.

Podle bulvárních anglických deníků musel v tomto týdnu Mou na kobereček k šéfovi největšímu. Abramovičovi se prý chování, jinak svého oblíbence, pranic nelíbilo.

Pravidla hovoří jasně

A možná právě na to narážel Wenger, když se ho novináři na tiskové konferenci na celou situaci zeptali: „Může to poukazovat na problém uvnitř klubu. (Sezóna) je i tak dost náročná, a když netáhnete všichni za jeden provaz, je to ještě náročnější. Víra a spojenectví uvnitř klubu znamenají sílu," vysvětloval Wenger.

„Nesleduji celou záležitost příliš podrobně a upřímně mě moc nezajímá, co se teď v Chelsea děje," pokračoval pětašedesátiletý Francouz. „Na druhou stranu ale pravidla hovoří jasně. Když dá rozhodčí pokyn lékařům, aby vstoupili na hřiště, tak vstoupí. Nevím přesně, co se pak stalo, ale znovu opakuji - pravidla hovoří jasně. To rozhodčí činí toto rozhodnutí," dodal trenér, který vede Gunners od roku 1996.

Wenger se víc k situaci v týmu Blues nevyjadřoval, sám má totiž po úvodní prohře 0:2 od West Hamu starostí dost. Příjemnou zprávou pro něj je, že do utkání s Crystal Palace už bude moci použít uzdravené útočníka Alexise Sáncheze a obránce Héctora Bellerína. Ani na lavičce se naopak neobjeví Tomáš Rosický, jenž nedávno absolvoval artroskopickou operaci kolena.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články