Hlavní obsah

Aston Villa podepsala útočnou posilu z Barcelony. Je to Kozákův konec?

Birmingham

Český útočník Libor Kozák se minulý víkend nevešel ani na soupisku fotbalistů Aston Villy, která mu v pátek přivedla dalšího konkurenta. Villans posílil devatenáctiletý španělský útočník Adama Traoré z Barcelony, který podepsal smlouvu na pět let. Přestupní částka se odhaduje až na 12 miliónů liber (asi 455 miliónů korun). Jeho příchod by mohl znamenat odchod opavského odchovance Kozáka, který se vrací po dlouhém zranění a anglický celek zvažuje jeho hostování.

Foto: avfc.co.uk

Libor Kozák (uprostřed) zřejmě odejde z Aston Villy na hostování.

Článek

Kozák odehrál poslední soutěžní utkání v lednu 2014. Od té doby se zotavoval po zlomenině nohy. Během letní přípravy už ale nastupoval a vstřelil i tři branky. V úvodním kole ho však trenér vynechal z nominace na utkání a objevily se spekulace, že pokud dorazí posila do útočné řady, Kozák by mohl odejít rozehrát se na hostování jinam.

A posila přišla v podobě mladého Španěla Traorého, který je produktem barcelonské akademie. Dosud nastupoval převážně za rezervu, ale už si připsal i start za první tým katalánského giganta, když v ligovém zápase střídal Neymara.

Reklama

Související témata: