Hlavní obsah

Southampton - Everton 0:3Lukaku přispěl dvěma góly k výhře Evertonu v Southamptonu

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Evertonu zvítězili v sobotním zápase druhého kola anglické ligy na hřišti Southamptonu 3:0. Dvakrát se trefil útočník Romelu Lukaku. Bývalý forvard londýnské Chelsea je s 44 trefami nejlepším belgickým střelcem Premier League v historii, o dva góly za ním zaostává útočník Liverpoolu Benteke.

Článek

První gól padl v 22. minutě, když Koné proběhl s míčem po pravé straně a poslal přesný centr do vápna na belgického reprezentanta, jenž hlavou zavěsil do protipohybu brankáře Stekelenburga. Druhý zásah mohli hosté přidat zanedlouho, Barkleyho pokus ale zneškodnil gólman "Svatých". Přesto Everton zásluhou Lukakua ještě v prvním poločase navýšil náskok.

V 79. minutě napřáhl ke střele z dálky domácí Mané, gólman Howard si s ní ale poradil. O pět minut později na druhé straně definitivně potvrdil výhru Evertonu Barkley, jenž se trefil i v prvním kole proti Watfordu (2:2). Liverpoolský celek zvítězil na hřišti Southamptonu poprvé od dubna 2002.

Tottenham po prvním poločase vedl nad Stoke po gólech Diera a Chadliho 2:0, náskok ale neudržel a musel se spokojit s bodem za remízu 2:2. V 78. minutě nejprve z penalty snížil Arnautovič, o pět minut později srovnal po Irelandově centru hlavou Diouf. Oba týmy z prvních dvou duelů vytěžily jediný bod.

Stoprocentní bilanci si udržel Leicester, který na předchozí výhru 4:2 nad Sunderlandem navázal úspěchem na hřišti West Hamu, kde zvítězil 2:1. Za "Lišky" se trefili Okazaki a Mahrez, který se prosadil v této sezoně už třikrát. Tři body získala také Swansea, která si poradila s Newcastlem 2:0.

Nováček Norwich zvítězil 3:1 v Sunderlandu, jenž zůstal po dvou zápasech bez bodu. Watford remizoval s West Bromwichem bez branek, ani tentokrát za něj nenastoupili Matěj Vydra s Danielem Pudilem.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo
Southampton - Everton 0:3 (22. a 45. Lukaku, 84. Barkley)
Sunderland - Norwich 1:3 (88. Watmore - 26. Martin, 37. Whittaker, 57. Redmond
Swansea - Newcastle 2:0 (9. Gomis, 52. Ayew)
Tottenham - Stoke 2:2 (19. Dier, 45.+2 Chadli - 78. Arnautovič z pen., 83. Diouf)
Watford - West Bromwich 0:0
West Ham United - Leicester 1:2 (55. Payet - 27. Okazaki, 38. Mahrez)

Reklama