Hlavní obsah

Červená karta nebo jen běžný faul či nehoda? V Anglii brankář šokoval zákrokem kung-fu

Londýn/Praha

Červená, žlutá nebo jen běžný faul. O velmi diskutovaný zákrok se v sobotním programu anglické Premier League postaral gólman West Hamu United Adrián, který v závěru domácího střetnutí dostal červenou kartu za šlapák na hráče Leicesteru.

Foto: Sport.cz

Brankář West Hamu United Adrián (vpravo) fauluje Jamieho Vardyho z Leicesteru při ligovém utkání anglické Premier League.

Článek

Běžel už nastavený čas druhého poločasu. Kladiváři, jak se West Hamu přezdívá, měli poslední roh utkání proti Leicesteru. V té době svítil na ukazateli stav 2:1 pro hosty. Nicméně pokus o vstřelení branky nevyšel. Obránci odhlavičkovali míč na úroveň velkého vápna, kde na něj číhal útočník Vardy, aby jej dostal co nejdál od své brány. Ještě než tak učinil, tak se na něj vyřítil brankář Adrián, který šel pomoct spoluhráčům do vápna, a šlapákem kopl Vardyho do břicha. Sudí Andrew Taylor neváhal a bez váhání ukázal červenou kartu.

„Myslím, že červená byla příliš krutá. Byla tam vysoká noha, ale jsem si jist, že šlo o nehodu," komentoval pro anglická média diskutabilní zákrok zadák Carl Jenkinson.

Bek má více čistých kont než brankáři, vtipkuje se na sociální síti

Tím, že trenér Slaven Bilič už vyplýtval všechny možnosti na střídání, musel na několik posledních minut do brány hráč z pole. Tím se stal právěl Jenkinson, který je v týmu na hostování z Arsenalu. Ano, právě z Arsenalu, tedy mužstva, které minulý týden West Ham porazil 2:0. Na twitteru se hned objevily zprávy připomínající tento duel. „Jenkinson má více čistých kont než Petr Čech." nebo „Letošní čísla vychytaných nul: Jenkinson 1, Čech 0".

Další vzkazy si braly na paškál i ostatní špičkové gólmany v Premier League, nejen Petra Čecha. „Carl Jenkinson má letos víc nul, než Čech, Courtois, De Gea a Lloris dohromady," zněl například jeden z nich.

Byl podle vás zákrok Adriána na červenou kartu?
Ano, bez diskuze
92,5 %
Ne, jen na žlutou
4,1 %
Ne, nedal/a bych za něj ani kartu
3,4 %
Celkem hlasovalo 3315 čtenářů.

Reklama

Související témata: