Hlavní obsah

Nemusíme Čechovi říkat, kdy udělal chybu, sám to ví. A má skvělé nápady, tvrdí Mertesacker

Londýn

Německý fotbalový obránce Per Mertesacker z Arsenalu si pochvaluje spolupráci s Petrem Čechem, dalším matadorem v kádru londýnského klubu. Je přesvědčen, že český brankář po příchodu z Chelsea bude jedním z pilířů celku.

Foto: Toby Melville, Reuters

Petr Čech z Arsenalu

Článek
Fotogalerie

"Petr má spoustu zkušeností. Proto má v kabině velké slovo a už jen tím nám pomáhá," uvedl  Mertesacker v rozhovoru pro internetové stránky klubu. Třiatřicetiletý Čech přišel v létě po 11 sezónách strávených v Chelsea, kde ho Thibaut Courtois připravil o pozici jedničky.

V Arsenalu stihl zažít už i zisk trofeje, ale také nevydařený zápas. V Superpoháru pomohl k triumfu nad Chelsea, v anglické lize se pak chybami podepsal pod prohru 0:2 s West Hamem.

"Nemusíme mu říkat, kdy udělal chybu. Sám to dobře ví, přemýšlí o tom, jak to napravit, a má skvělé nápady nejen na tréninku," pokračoval Mertesacker.

Naposledy byl Čech u výhry nad Crystalem Palace (2:1). "Myslím, že po každé chybě je silnější, takže nepochybuji o tom, že pro nás bude velkou posilou. Chybu může udělat každý, bez ohledu na zkušenosti," prohlásil dále loňský mistr světa.

Čech za inkasovanou branku v posledním utkání nemohl, ale nejen komentátoři na britských ostrovech si všimli, že si nepřipsal žádný superzákrok, který by z něj dělal rozdílového hráče.

Mertesacker ale pochválil vzájemnou spolupráci. "Komunikace mezi brankářem a obrannou čtyřkou musí být v Premier League na nejvyšší úrovni," poznanenal . "A Petr to moc dobře věděl, když sem přišel. Proto spolu často mluvíme, protože víme, že na nás leží velká zodpovědnost," podotkl dále.

Reklama

Související témata: